25 Haziran 2015 15:00

Metruk bina can aldı

Paylaş

Ekim KILIÇ
Ankara

Ankara'da kağıt toplayıcılığı yapan bir genç, demir kesmek için girdiği apartmanın çukurunda elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. 5 yıl önce terk edilen ve çevresinde hiçbir önlem bulunmayan bina mahalleliyi kaygılandırıyor. 

Ankara’da 100. Yıl Mahallesinde terk edilmiş bir binada alınmayan önlemler bir gencin hayatını kaybetmesine sebep oldu. İşçi Blokları yakınında bulunan ve belediyenin çalışması nedeniyle temeli kayan bina 5 yıl önce boşaltıldı. Ancak kat malikleri ve belediye arasında süren dava sebebiyle yıkılmayan binada, çevre güvenliği için hiçbir önlem alınmadı. Isıtma sistemi için binanın altında yer alan, ancak kullanılamayan tünel açık bırakıldı. Geçtiğimiz salı günü yeğenleriyle kağıt toplayan 20 yaşındaki Muhammed Emin Köseceli, su boruları ve kabloların bulunduğu bu çukura demir kesmek için girdi. Ancak içeride yaşamını yitirdi. Köseceli evli ve bir çocuk babasıydı.

BİNADA ELKTRİK Mİ VARDI?

Olay esnasında orada olan yeğeni Yunus Aslan (13) Muhammed’in “5 dakika bekleyin demir keseceğim” diyerek binadaki deliğe girdiğini anlattı. Kendilerinin onu uzun süre bekledikten sonra merak edip gittiklerini belirten Aslan, çukurdan çok yoğun dumanlar çıktığını ve bu yüzden giremediklerini söyledi. 
Çağrı Atalay isimli bir mahalle sakini de “Gürültüyle binadan çıktım. Bağrışmaları duydum. Saat 14.30-15.00 civarıydı. Daha önceden sıkıntılar olacağı belliydi. Ben gittiğimde polis gelmişti. İnsanlar net bir şey söylemedi. Yıkık binada elektrik olmasına anlam veremedik” dedi. Olay yerine gelen bir ENERJİSA görevlisi de kağıt toplayıcısının apartman önünde bulunan delikten girip karşıdaki apartmanın kablolarını kesmeye çalışırken çarpıldığını iddia etti.

Yaşanan olay nedeniyle kaygılı olduklarını belirten mahalleliler, binada hiçbir tedbir alınmadığını ifade ettiler. Belediyenin terk edilen binanın çukurunu kapatmaması, binanın giriş çıkışına engel konulmamasına tepkili. Daha önce uyuşturucu kullanımı nedeniyle polislerin geldiğini anlatan mahalleliler, yaşanan olaylara rağmen önlem alınmadığını söylüyor. 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Üniversitesinde sürgün: Rektör Ak’tan Eğitim Sen’e gözdağı

SONRAKİ HABER

OSTİM davasına ‘emeklilik’ ertelemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...