25 Haziran 2015 14:12

Sağlık çalışanları döner sermayeden haklarını istedi

Paylaş

SES İzmir Şubesi ve Türk-Sağlık-Sen, son günlerde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçilerinden yapılan döner sermaye kesintilerini protesto etti. 

E.Ü.Tıp Fakültesi Hastanesi Poliklinikler önünde bir araya gelen sağlık emekçileri Baş Hekimlik binası önüne kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte “Ne demek döneri kestik”, “Döner mi sıfırlayalım anlayamadım babacım”, “Fiziksel, sözel maddi şiddete uğruyoruz” dövizlerin taşınırken, sık sık alkış ve ıslıklar eşliğinde “Birleşe birleşe kazanacağız”, ”Döner sermaye hakkı engellenemez” sloganları atıldı. 

SES adına basın açıklamasını okuyan İşyeri Temsilcisi Fahri Demirci, yıllardır sağlık alanında yapılan döner sermaye ve performans uygulamalarının sağlık çalışanlarını mağdur etmeye devam ettiğini hatırlatarak, uygulanan döner sermaye politikaları çalışanı öncelemek yerine kurumu daha çok ticarethaneye dönüştüren sonuçların üretmesine neden olduğuna dikkat çekti.

Ege Üniversitesi Hastanesi yönetimi her ay çalışanlara ödenen döner sermaye ödemelerinde bu ay itibariyle meslek gruplarına göre belli oranlarda kesintiye uğratıldığının bilgisini paylaşan Demirci, yapılan kesintilerin çalışanları mağdur ettiğini söyledi. Demirci, sağlık çalışanlarının taleplerini ise şöyle sıraladı: “Döner sermaye ödemeleri tüm çalışanlara yönetmenliğin belirlediği en üst limitten verilmelidir. Döner sermaye gelir ve gider tablosu bütün kademeleriyle ayrıntılı olarak tarafımıza açıklanmalıdır. Hastane yönetimi döner sermaye dağıtımında karar alma süreçlerinde sendikalardan görüş almalıdır.” Demirci, son olarak taleplerinin karşılanmadığı takdirde eylemliklerini artıracaklarının uyarısında bulundu.

Türk Sağlık Sen adına ise açıklamayı Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin okudu. Zengin, döner sermayelerin düşürülmesinin bir izahı olamayacağını söyleyerek, “Buna hiçbir gerekçe ile makul bir sebep bulunamaz. Bu durum sadece çalışana zulüm etmek ve onun emeğini hiçe saymak, elinden almaktır” dedi. 

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'Alkışlıyoruz, işsizce alkışlıyoruz'

SONRAKİ HABER

Eroğlu, yumruk atan sendikacıya seslendi "İşçi sınıfının gerçek sorunlarını konuşalım"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...