25 Haziran 2015 13:58

'Alkışlıyoruz, işsizce alkışlıyoruz'

Paylaş

Bakırköy Belediye Tiyatrosu oyuncusu 29 tiyatrocu, gerekçesiz işten çıkarılmalarını CHP'nin seçim kampanyasında kullandığı "Alkışlıyoruz" sloganına atıfta bulunarak "Alkışlıyoruz, işsizce alkışlıyoruz" sloganıyla protesto etti. 

CHP'li Bakırköy Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılan Belediye-İş Sendikası'na üye Bakırköy Belediyesi Tiyatrosu'nda çalışan 29 tiyatrocu, işten çıkartılmalarını belediye binası önünde protesto etti. 

Tiyatrocuların açıklamasına Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube üye ve yöneticileri, KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen üyeleri de destek verdi. "İşten atılan tiyatro emekçileri geri alınsın" pankartının açıldığı açıklamada tiyatrocular CHP'li belediyeyi CHP'nin seçim kampanyasında kullandığı "Alkışlıyoruz" sloganına atıfta bulunarak "Alkışlıyoruz, işsizce alkışlıyoruz" sloganını atarak protesto etti. 

Eylemde açıklama yapan Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir, 29 sanatçının hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılmasını, "sanata ve sanatçıya maddi ve manevi olarak vurulmuş darbe" olarak nitelendirdi. CHP'nin her işçisini kadrolu yapma vaatlerini hatırlatan Özdemir, tiyatro emekçilerinin bir an önce işe alınmasını ve toplu iş sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesini istedi. Özdemir, "Bizler taleplerimiz yerine getirilene dek burada bulunmaya kararlıyız, bu daha başlangıç mücadeleye devam" diyerek, açıklamasını sonlandırdı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çocuğa cinsel istismar davasında ‘rapor’ çelişkisi!

SONRAKİ HABER

Sağlık çalışanları döner sermayeden haklarını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...