25 Haziran 2015 12:55

Kadın katili ‘her zamanki’ gibi serbest

Paylaş

İstanbul Bağcılar'da geçen yıl eşi Celal Eripek tarafından sopayla dövülerek katledilen Remziye Eripek'in davasında mahkeme skandal bir karara imza attı. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dün görülen karar duruşmasında kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Celal Eripek’e “taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 4 yıl hapis cezası verdi.

Emniyetteki ifadesinde “Sopayla değil her zaman nasıl dövdüysem öyle dövdüm” diyen Celal Eripek’e, “iyi hal” indirimi de uygulayan mahkeme bu cezayı da  3 yıl 4 aya düşürdü. Bu da yetmedi, mahkeme Eripek’i, tutuklu kaldığı süreyi gerekçe göstererek tahliye etti. 

‘TAKSİR YOK KASIT VAR’

Karar duruşmasında Remziye Eripek’in avukatı Raziye Öztürk, sanığın kasten öldürmek suçundan cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Avukat Züleyha Gülüm de Celal Eripek’in “ütü yapmadı” diye Remziye Eripek’i önce tekme ve tokatla darp etttiğini ardından da sopayla vurduğunu hatırlattı. Remziye Eripek’in sistematik olarak eşinden şiddet gördüğüne vurgu yapan Gülüm, “Remziye Eripek’in kalp hastası olduğu sanık tarafından bilinmektedir. Kalp hastası olan bir kişiye fiziksel şiddet uygulandığında kalp krizinin tetiklenebileceği ve bu durumun ölümle sonuçlanabileceği herkes tarafından ve sanık tarafından da öngörülebilecek bir durumdur, sanık kasten maktüleye şiddet uygulamıştır. Kasten insanı öldürmek suçlamasıyla cezalandırılması gerekir” dedi. 

SOSYAL İLİŞKİLERİ VE GELECEĞİ İNDİRİME GEREKÇE!

Ancak tanık ifadelerine ve raporlara aldırmayan mahkeme kasten öldürmek değil “taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmak” suçundan Eripek’e önce 4 yıl hapis cezası verdi. Bu da yetmedi Celal Eripek’in sosyal ilişkileri ve cezanın geleceği üzerinde yaratacağı olası etkileri gerekçe yapan mahkeme Eripek’e bir de “iyi hal” indirimi uyguladı ve cezayı 3 yıl 4 aya indirdi. Daha sonra da tutuklu kaldığı süreyi de gerekçe gösteren mahkeme Eripek’i tahliye etti.

‘MAHKEME ŞİDDETİ MEŞRU GÖRDÜ’

Remziye Eripek’in ailesinin avukatı Raziye Öztürk, mahkemenin bu kararla şiddeti meşrulaştırdığını söyledi. Celal Eripek’in kasten insan öldürmek suçundan ceza alması gerektiğini söyleyen Öztürk, “Remziye Eripek’in kafasına ütü fırlatıyor. Ütünün o kişiyi öldüreceğini öngerebilirsin. Dolayısıyla kasten hareket etmiş. Remziye Eripek aldığı darbeler sonucu  kusuyor ve bayılıyor. Adam eşini hastaneye götürmek yerine üstünü değiştiyor. Çocuklar yengelerinden ‘babam annemi öldürecek’ diye yardım istiyor.  Bu yüzden biz kasıt vardır diyoruz. Kasıt yoksa en kötü ‘olası kast’ var. Çünkü eşinin  kalp hastası olduğunu biliyor. Ama dövüyor, sopayla vuruyor, tokat atıyor, mani olmak isteyen çocuklarını dövüyor” dedi. Taksirle ölüm ve yaralamaya neden olma suçunun “Celal Eripek her zaman eşini herhangi bir zarar vermeden  iyi dövüyordu. Bu kez özen göstermeden dövdü ve yanlışlıkla öldürdü” anlamına geldiğini söyleyen Öztürk, “En acısı ise yapılan indirim. Kadının geleceği yok. Kadını öldürmüş, ailesini mahvetmiş. Adamın geleceğini dünüşüp bu yönlü bir indirim yapıyorlar” dedi. Öztürk, bu kararla kadın cinayetlerini teşvik edileceğine dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL) 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım Demirören yeniden TFF Başkanı oldu

SONRAKİ HABER

Haklarında açılan soruşturmaları öğrenci belgelerini yakarak protesto ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...