25 Haziran 2015 12:32

DTK’dan IŞİD saldırılarına karşı ortak tepki çağrısı

Paylaş

IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırısına ilişkin açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, saldırılardan Türkiye’nin de sorumlu olduğunu belirterek, tüm kesimlere bulunduğu alanlarda Kobanê’ye sahip çıkma çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde yapılan açıklamaya, EMEP, DBP, HDP gibi siyasi partilerin yanı sıra emek ve meslek örgütlerinden çok sayıda kurum ve temsilci de destek verdi. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle’nin de katıldığı açıklamayı Eş Başkan Irmak yaptı. 

Irmak, IŞİD tarafından yapılan saldırıda onlarca insanın yaşamını yitirdiğini söyledi. 

‘DEVLETTEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Suruç ve Urfa'ya götürülen yaralıların, keskin nişancılar tarafından vurulduklarının kesinleştirildiğini belirten Irmak, “ Özellikle DAİŞ için güzellemeler yapan, 'PYD DAİŞ'ten daha tehlikelidir' diyen zihniyeti kınıyorum. Edindiğimiz bilgiye göre Kobanê'ye 3 koldan saldırı gerçekleştirilmiş ve bu kollardan birisinin Türkiye olduğu söyleniliyor. Bu konuda devletten bir açıklama bekliyoruz" diyerek de hükümetten cevap istedi. 

‘KÜRT DÜŞMANLIĞI SALDIRILARA ZEMİN HAZIRLADI’

Kobanê’ye yapılan saldırının bir intikam operasyonu olduğuna vurgu yapan Irmak, Suruç'a getirilmek istenen yaralıların sınırdan geçişinin de engellendiğini ve bu yüzden 2 insanın yaşama veda ettiğini söyledi.

Saldırıların bir boyutunun da AKP hükümetinin Kürt düşmanlığından kaynaklandığını ifade eden ırmak, "Maalesef bu düşmanlığı terk etmemek bugünkü saldırılara zemin hazırladı" dedi. Bu saldırılara karşı dayanışma göstermek gerektiğine dikkat çeken Irmak, Türkiye halklarının ve tüm kesimlerin ortak tavır sergileyerek bulundukları alanlarda ses çıkartmaya davet etti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Kobanê'ye heyet gönderiyor

SONRAKİ HABER

Yıldırım Demirören yeniden TFF Başkanı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...