25 Haziran 2015 08:36

DBP, Kobanê sınırında canlı kalkan olma çağrısı yaptı

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Kobanê'ye sızarak sivillere saldıran IŞİD'e karşı sınırda canlı kalkan olma çağrısı yaptı.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), IŞİD'in Kobanê'ye dönük saldırılarına karşı "canlı kalkan olma" çağrısı yaptı. DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Kobanê-Suruç sınırına gitme çağrısı yaprak, DBP il ve ilçe binalarından araçların kaldırıldığını belirtti. IŞİD'in Kobanê'ye Türkiye üzerinden saldırdığını ifade eden Şimşek, "DAİŞ çetelerinin Akçakale başta olmak üzere birçok bölgeden temizlenmesinin birçok kesimi rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu rahatsızlığın saldırıya dönüştüğünü görebiliyoruz" dedi.

Kobanê'nin Kürt halkı için kırmızı çizgi olduğunu hatırlatan Şimşek, bu saldırılar karşısında kimsenin sessiz kalamayacağını ve Kobanê'yi yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. Şu an itibariyle sınıra gitmeye başlayacaklarının altını çizen Şimşek, "Bizler de geçmiş süreçlerde de Kobanê halkını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkını sınıra davet ediyoruz. Sivili yurttaşların hayatını kaybettiği bu saldırılara karşı herkesi sınıra çağırıyoruz. Bu saldırıyı kınamakla yetinmeyip bu saldırıların önüne geçmek için halkımız sınıra gelmeli" diye konuştu. (DİHA)

VİDEO: PATLAMA ANI, KAMERALARA YANSIDI

Kobanê'ye bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ÖNCEKİ HABER

Kuyrukluyıldız görünümlü gezegen bulundu

SONRAKİ HABER

Japonlar 'uçan kaykay' üretti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa