25 Haziran 2015 03:29

Diyarbakır Emniyeti, 5 kişinin öldüğü miting için polislere ödül istemiş

Diyarbakır’da seçime 2 gün kala, 5 kişinin öldüğü yüzlerce kişinin de yaralandığı HDP mitingindeki bombalı saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü’nün mitingde görevli polisler için para ödülü talep ettiği ortaya çıktı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran’da Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinge yönelik bombalı saldırı düzenlenmiş, 5 kişinin ölmüştü. Aralarında polislerin de bulunduğu 414 kişi de yaralanmıştı. Buna rağmen Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, mitingde görev alan polislere taltif yani para ödülü verilmesi için talimat verdi.

Hürriyet'ten Arda AkıN2ın haberine göre, 11 Haziran’da İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haluk Kundur imzasıyla tüm birimlere yazı gönderildi ve taltif verilmesi istenilen personelin isim listesi istendi. Üstelik Bomba İmha ve İnceleme Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi polisleri de bu listede yer aldı. Taltife gerekçe olarak ise, miting öncesi alınan tedbirler gösterildi.   

Mitingde görev yapan 2 bin 360 polisle ilgili taltif dosyaları, patlamadan 7 gün sonra, 12 Haziran’da tamamlanarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Taltif talebi  Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu’nda önümüzdeki günlerde değerlendirilecek.
Bombalı saldırı sonrası Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Miting alanı tamamen kontrol edilmeden kitlenin girişine izin verildiği bu iddialar arasında yer alıyor. Saldırı sonrası İçişleri Bakanlığı, iddiaları araştırmak üzere iki müfettiş görevlendirmişti.

İHMAL İDDİALARI VARDI
Bombalı saldırının faili olduğu ileri sürülen Orhan G., 7 Haziran’da gözaltına alınıp sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Orhan G.’nin IŞİD üyesi olduğu iddia edilirken, şüphelinin polisin teknik takibinde olduğu ancak saldırının yapıldığı günün sabahında takibin sonlandırıldığı da ileri sürüldü.

Diyarbakır’daki patlamalarla ilgili iddia: Emniyet, bombacıyı saldırı günü takipten çıkarmış

EMNİYET MÜDÜRÜ, 9 BİN LİRA ÖDÜL ALABİLİR
Yılda ortalama üç kez toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu kararına istinaden yapılacak ödüllendirme miktarı, her toplantı için personel başına 24 maaş tutarını geçmiyor. Verilen her bir taltif tutarı, 48 TL ile 392 TL arasında değişiyor. Bir polis memuru en fazla 1152 TL taltif alabilirken, il emniyet müdürü ise en çok 9 bin 408 TL taltif alabiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'den Berxbatan köyünde katliam: 20 sivil katledildi

SONRAKİ HABER

Kuyrukluyıldız görünümlü gezegen bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...