25 Haziran 2015 00:55

Ormanı, Orman Bakanlığı'ndan koruyorlar!

Artvin Cerrattepe’de 25 yıldır altın madeni karşıtı mücadele veren Artvinliler, çalışmaların başlamaması için 24 saat nöbet tutuyor. Halk ormanını, madencilerden ve madene izin veren Orman Bakanlığından koruyor.

Paylaş

Hamdi GÖKDENIZ
Artvin

Artvin Cerrattepe’de 25 yıldır altın madeni karşıtı mücadele veren Artvinliler, çalışmaların başlamaması için 24 saat nöbet tutuyor. Halk ormanını, madencilerden ve madene izin veren Orman Bakanlığından koruyor.

Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen altın madeni girişimine izin vermemek için Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde çetin bir mücadele yürütülüyor. Bu mücadele şimdi yeni bir döneme girdi. Artvinliler, 3 vardiya 24 saat nöbet tutmaya başladı. İmece kültürüyle kısa sürede inşa edilen doğaya uygun şirin nöbet kulübesi maden alanına geçeceklerin ilk karşılaşacağı Artvin kontrol noktası olacak.

‘MADENCİLER ASLA GİREMEZ’

Artvinliler, yemyeşil ormanı madencilerden ve madene izin veren Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğünden koruyor. Artvin halkı Cerattepe’yi Çanakkale’ye benzetiyor ve eğer buradan madenciler geçerse, Artvin’in düşeceğine ve sonsuza dek yok olacağına inanıyor. Artvin halkı, “Biz burada yaşadığımız sürece madenciler asla buraya giremez” diyor.

ARTVİN YOK OLMA TEHLİKESİ YAŞIYOR

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, “Bugüne kadar bütün hukuki davalarımızı kazana kazana geldik. 25 yıldır mücadele ediyoruz. Bir kuşak madencilerle mücadele içinde geçti. Türkiye’de hangi mahkemeye giderlerse gitsinler, hatta dünyanın en büyük mahkemelerine, AİHM’ye gitseler, maden şirketlerine Cerattepe’de yine izin çıkmaz. Çünkü burası dünyanın mirası olabilecek kadar muhteşem ve zengin bir flora ve fauna alanı. Hemen altında bulunan koca bir şehir, 30 bin insanıyla sonsuza dek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ama ne hikmeZtse bu maden şirketleri ve gözünü para hırsı bürümüş bazı kimselerin hiç umurunda değil. Ama Artvin halkının umurunda” dedi.

KİMSE BİR KOLİYE ARTVİN’İ SATMAZ

Karahan, maden şirketinin halkı ikna etmek için halka koliyle yardım dağıtmak istediği bilgisini de vererek, “Artvinlilerin madene karşı olduğu biliniyor. Bu nedenle, ramazan ve bayramlarda muhtaç halka koliler dağıtarak bu birlikteliği zayıflatmak istiyorlar. Hiçbir Artvinli, üç kuruşluk koli için Artvin’inini, evini, yaşam alanlarını bu madencilere vermeyecek” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Suriye’nin sır dolu halkı: Dürziler

SONRAKİ HABER

ITUC işçiler için en kötü ülkeleri belirledi: Türkiye listede!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa