24 Haziran 2015 20:38

Telekom işçisinden patrona ve sendika merkezine uyarı

Türk Telekom’da 15 Nisan 2015 tarihinde başlayan 11. dönem Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinde 17 maddede yaşanan anlaşmazlık nedeniyle işçiler Türk Telekom İstanbul Bölge Müdürlüğü önündeydi.

Paylaş

Türk Telekom’da 15 Nisan 2015 tarihinde başlayan 11. dönem Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinde 17 maddede yaşanan anlaşmazlık nedeniyle işçiler Türk Telekom İstanbul Bölge Müdürlüğü önündeydi. Patronun dayattığı esnek çalışmanın kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen işçiler, üyesi oldukları Haber-İş Genel Merkezi’ni de bu taleplerine uygun hareket etmeye çağırdı.

Açıklamada konuşan Haber-İş Avrupa Yakası Şube Başkanı Mehmet Sait Derin, anlaşma sağlanmadığı için resmi aracı sürecinin başladığını belirtti. Patronun esnek çalışma dayattığını söyleyen Derin, bunu kesinlikle kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Sözleşmedeki 36. madde ile saat 22.00’a kadar çalışmanın dayatıldığını ifade eden Derin, “Eskiden sabah 08.00’da gelip 16.00’da ya da 09.30’da gelip 18.30’da paydos ediyorduk. Eve gidip yemeğimizi yiyip kendimize gelene kadar saat 21.00 oluyordu. Şimdi bize 22.00’a kadar çalışmayı dayatıyorlar” diye konuştu.

Daha önce verilen sabun, havlu, süt gibi yardımların birleştirilmiş sosyal yardım adı altında verildiğini anlatan Derin, “Ne hikmetse sonra ilave yemek ücreti oldu” dedi. Derin 13 bin Telekom işçisinin kaderiyle oynadığını belirtti.

CEBİNİZDE AKREP Mİ VAR?

Türk Telokom’un kârı yüksek olan bir kurum olduğunu söyleyen Derin, “Sadaka değil hakkımız olanı istiyoruz” dedi. Türk Telekom AŞyönetim kuruluna seslenen Derin, “Biz köle falan değiliz. Biz bu kuralsız çalışmanın karşısında asla çalışmayız. İşçinin muhafakatını almadan çalıştıramazsınız” diye konuştu. Türk Telekomun’un geçen dönemin gerisinde zam verdiğini dile getiren Derin, “Cebinizde akrep mi var. Hakkımız olanı neden vermiyorsunuz” dedi. Grevin işçilerin son silahı olduğunu söyleyen Derin, taleplerinin karşılanmaması durumunda grevden de kaçınmayacaklarını söyledi.

SENDİKA MERKEZİNE SESLENDİLER

Sendika genel merkezine de seslenen Derin “8 görüşmeye biz katıldık. Nedense görüşmeler tıkanınca sendika genel merkezi görüşmelere katılmaya başladı. Sendikalar işçi için var. genel merkezde söyledik 36. madde bizim kırmızı çizgimiz. Sendika genel merkezimiz bu konu da herhangi bir taviz verirse hakkımızı helal etmeyeceğiz. İşçinin istemediği bir şeyi kimse imzalayamaz. İmzalayanın elleri kırılsın” diye konuştu.

“Kimse kimse kimsenin kaderiyle oynamasın” diyen Derin, şöyle devam etti: “Sendikaların var olma sebebi  masa başlarında bu kuralsızca kölelik sistemine hayır demek. Sendika yöneticileri işçiyi temsil eder. Sendikaların merkezleri Türkiye’deki tüm işçileri temsil eder. Genel merkez,  Haber-İş Sendikası üyelerinin sesine kulak ver.” Derin Türkiye genelinde çalışan tüm Telekom işçilerini İstanbul Avrupa yakasındaki Telekom işçileri gibi bir araya gelerek sürece müdahale etmeye çağırdı. Derin, “Birleşe birleşe kazanacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor kongreye gidiyor

SONRAKİ HABER

Kapanmamış bir dönemin özeti: Marka Takva Tuğra

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...