24 Haziran 2015 14:51

Nijerya’da 12 yaşındaki kızı bombacı yaptılar

Paylaş

NİJERYA’da bir gün arayla iki bombalı saldırı gerçekleşti. İlk saldırıda 12 yaşında olduğu düşünülen kız çocuğu üzerindeki patlayıcıları ülkenin, kuzeydoğusundaki bir pazarda patlattı. Saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Yaralanan 30 kişi arasında akrabaları bulunan Hussaini Aisami AFP’ye verdiği demeçte “Yaklaşık 12 yaşında bir kız çocuğu intihar saldırısı düzenledi. O önce pazarın içinde tahıl bölümüne gitti ve tüccar ve müşterilerin ortasında patlayıcıları patlattı.” dedi.

Patlamadan sonra yaralılar  Damaturu Sani Abachi Hastanesine götürüldü. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir hemşire, yaralılarla görüştükten sonra Aisami’nin  hesabını doğruladı.
Maiduguri bombalamaları

İkinci patlama ise Borno eyaletinde bir otobüs durağında gerçekleşti. İkinci saldırıda da 17 yaşındaki bir kız çocuğunun üzerindeki bomba düzeneklerini patlatmasıyla 20 kişi yaşamını yitirdi. 
Uzmanlar genç kızların üzerindeki patlayıcıların üçüncü şahıs tarafından uzaktan patlatılan bir düzeneğe sahip olabileceğini ileri sürdüler. 

Nijerya resmi kaynaklarına göre 2003 yılında kurulan Boko Haram’ın saldırılarında 15 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor. 

Örgüt, mart 2015’te IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’ye bağlılık yemini etmişti.

KATLİAM SÜRÜYOR 

Nijerya’da şeriat devleti kurmak için saldırılar düzenleyen Boko Haram,  en güçlü olduğu Maidiguri’ye 180 kilometre uzaklıktaki bölgelere saldırdı. Örgüt üyeleri Borno eyaletinde bağlı Biu ve Hawul’da 42 kişiyi öldürdü.  Biu’daki bir yetkili örgütün iki köye baskın yaptığını açıklarken, yerel görgü tanıkları da saldırıları doğruladı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Merhaba Sanat Elveda Sansür

SONRAKİ HABER

'Atıl Gençler' Ülkesinde Bir Vaha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa