24 Haziran 2015 14:44

HDP’li kadın vekiller toplandı

Paylaş

Meclisteki kadın temsilinin artmasına yüzde 40 oranında bir destek sunan HDP’nin kadın milletvekilleri önümüzdeki dönemde yapacakları çalışma ilkelerini belirlemek amacıyla bir araya geldi. 

HDP’nin kadın milletvekilleri, HDP Genel Merkezinde bir araya geldi. Yemin töreninden sonra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ başkanlığında yapılan toplantıya, kısa süre önce kardeşini kaybeden HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat dışındaki 31 kadın vekil katıldı. Toplantıya ayrıca, HDK Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, HDP, HDK Kadın Meclisi ve KJA bileşeni kadınlar da katıldı.

Bu dönem 32 kadın vekil ile yüzde 40 oranında kadını Meclise taşıyan HDP’li kadınlar, toplantıda yürütecekleri özgün çalışmaları masaya yatırdı. Kadın katliamlarının “kırım” düzeyine ulaştığı bir dönemde, sokaktaki kadın mücadelesini Meclise taşımayı amaçlayan HDP’li kadınlar, aynı zamanda kendilerini “kadın grubu” olarak tanımlıyor.

Toplantıda kadın grubunun çalışma yöntemi ve işlevi gibi konular ele alındı. HDP’li kadın parlamenterlerin bundan sonra özellikle kadın kurumlarıyla ortaklaşma ve ortak çalışmalar yürütmek ile Meclisteki kadınları kadın sorunları konusunda duyarlı hale getirmek için çalışmalar yürütmesi bekleniyor. (AnkaraDİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan, AB ve IMF'nin önerisini reddetti

SONRAKİ HABER

Merhaba Sanat Elveda Sansür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...