24 Haziran 2015 14:39

Yunanistan, AB ve IMF'nin önerisini reddetti

Paylaş

Yunanistan, alacaklıları Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’nun sunduğu karşı önerileri reddetti. Fransız AFP haber ajansı, adını açıklamadığı bir Yunan yetkilinin “Daha fazla KDV artışı ve kamu harcamalarında kesinti öngören yeni plan Atina tarafından reddedildi mi?” sorusuna “Evet” yanıtını verdiğini aktardı.

BBC Türkçe'nin yansıttığı habere göre Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin sözcüsü Martin Jaeger da, Yunanistan’la AB ve IMF arasında bir anlaşmaya varılabilmesi için daha kat edilmesi gereken çok yol olduğunu söyledi.

Yunanistan Ekonomi Bakanı Yorgos Stathakis ise ülkesinin ay sonuna dek alacaklılarıyla anlaşmaya varacağından ve temerrüde düşmeyeceğinden emin olduğunu belirtti.

Ülkesinde yayın yapan Mega TV’ye konuşan Stathakis, önlerinde çözmeleri gereken sadece birkaç konu kaldığını ifade etti.

Stathakis, bu konular arasında bazı borçlarının ertelenerek uzun vadeye yayılmasını ve Yunan Adaları'nın katma değer vergisi muaffiyetine sahip olmasının geldiğini belirtti. Yunanistan’da koalisyonun küçük ortağı olan Bağımsız Yunanlar Partisi, ülkenin adalarının KDV’den muaf tutulmasında ısrarlı.

SYRIZA İÇİNDEN TEPKİ

Bu arada Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Syriza önderliğindeki koalisyon hükümetinin yeni tavizler vererek sunduğu son kemer sıkma paketi planı Atina’da tepki gördü. Meclis Başkan Yardımcısı ve Syriza Milletvekili Aleksis Mitropoulos, hükümetin Brüksel'e önerdiği son paketi “Tam bir mezar taşı” olarak niteledi. Mitropoulos, “Verilen tavizler sol görüşün prensiplerine uygun değil. Paket bu şekilde Meclise gelirse onay vermemiz mümkün olmaz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sopalı Pankart

SONRAKİ HABER

HDP’li kadın vekiller toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa