24 Haziran 2015 14:12

Hendek 500 metreyi buldu!

Nusaybin ile Qamişlo kentleri arasında başlatılan hendek kazım işlemi devam ederken, kazılan hendeğin mesafesi yaklaşık 500 metreyi buldu.

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Rojava'nın Qamişlo kenti arasındaki sınır bölgesinde 2013 yılında yapılan beton duvarın devamı olarak, günlerdir başlatılan hendek kazma işlemi devam ediyor. Askerler tarafından "güvenlik" ve "yasa dışı geçişlerin önlenmesi" gerekçesiyle yeniden başlatılan hendek kazımı yoğun askeri önleme altında devam etti. Kazılan hendeğin mesafesi yaklaşık 500 metreyi bulurken, Nusaybin'in doğusunda yeni yapılan ve kullanıma açık olmayan Nusaybin Sınır Kapısı'na bir kilometre kadar yaklaşıldığı görüldü. Sivil geçişlerinin olduğu bölgede süren hendek kazımı sonucunda genişliği 2, derinliği 3 metre olacak şekilde hendeklerle sınır kapatılmaya çalışılacak.

Günlerdir devam eden hendek kazılması hakkında şimdiye kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de sessizliği sürüyor. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Büyükşehir zam oranını artırmadı

SONRAKİ HABER

Mutlu Hayvanları İyi Niyetli Zenginler Yer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...