24 Haziran 2015 10:52

Diyarbakır’daki patlamalarla ilgili iddia: Emniyet, bombacıyı saldırı günü takipten çıkarmış

Paylaş

Diyarbakır’daki patlamalarla iddia: Emniyet, bombacıyı saldırı günü takipten çıkarmış

HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge yönelik bombalı saldırıların faili olarak tutuklanan ve IŞİD’li olduğu belirtilen O.G’yi aylarca teknik takibe alan emniyetin, saldırı günü söz konusu şahsı takipten çıkardığı iddia edildi. Bu iddiayı ortaya atan Zaman gazetesinin ulaştığı bilgilere göre, Diyarbakır’da patlatılan bombalar Mersin ve Adana’da patlatılanlarla aynı.

HDP’nin 5 Haziran’da Diyarbakır’da düzenlediği mitingde 5 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili Adıyaman nüfusuna kayıtlı O.G. Antep’te yakalandıktan sonra tutuklanırken, saldırıya ilişkin sorular ise hâlâ yanıtlanmış değil. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma hakkında verdiği ‘gizlilik’ kararı sürse de saldırıya dair Zaman gazetesi tarafından dikkat çekici iddialar ortaya atıldı. Gazetenin kimliği belirtilmeyen kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, ailesinin başvurusuyla IŞİD’e katıldığını öğrendiği O.G’yi teknik takibe aldı. Antep’te bir süre kaldıktan sonra şehirdeki IŞİD yapılanması aracılığıyla Suriye’ye geçtiği tespit edilen O.G’nin, IŞİD saflarında savaştığı öğrenildi.

BOMBACI ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Yine iddiaya göre, HDP’nin Diyarbakır’daki mitinginden birkaç gün önce Türkiye’ye giriş yaparak Antep’e gelen Orhan G, burada yine teknik takipte olan bir grupla görüşmeler yaptı.

Daha sonra ise Diyarbakır’a gelerek bir otele yerleşen bombacının, saldırıdan bir gün önce 2 yeni telefon hattı aldığı tespit edildi. Ancak emniyetin aylarca adım adım takip ettiği O.G. bombalı saldırıyı gerçekleştireceği 5 Haziran günü teknik takipten çıkarıldı. O.G’nin saldırı günü teknik takipten neden çıkarıldığı sorusu ise saldırıya dair birçok soru gibi hâlâ cevapsız. 

PATLATILAN BOMBALAR AYNI    

Zaman’ın haberinde ileri sürülen bir diğer önemli iddia ise Diyarbakır’da patlatılan 2 bomba ile 18 Mayıs’ta HDP’nin Mersin ve Adana il örgütlerinde patlatılan bombaların aynı olduğu.
İstihbarat kaynaklarından edinildiği izlenimi uyandıran bu bilgiye göre, 3 ildeki bombaların metal parçalarla güçlendirilmiş TNT türü patlayıcı olduğu kaydedildi. Ortaya atılan son derece dikkat çekici bu iddialar ile birlikte patlamaya dair var olan kuşkular da arttı. Patlayıcıların miting alanına nasıl sokulduğu ve O.G’ye yardım eden başka kişi ya da kişiler olup olmadığı soruları da hâlâ yanıtsız. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adıyamanlı kadınlardan Cansu Kaya cinayetine tepki

SONRAKİ HABER

Karayolları bekçisine AKP’li dayağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...