24 Haziran 2015 10:46

Adıyamanlı kadınlardan Cansu Kaya cinayetine tepki

Paylaş

Adıyaman Ekmek ve Gül Okurları kadın cinayetine kurban giden Cansu Kaya için basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Basın açıklamasını Adıyaman Ekmek ve Gül Okurları temsilcisi Emel Duman okudu.

Türkiye’de kadın olmanın her an şiddete ,tacize ve tecavüzle kaçırılma yok edilme ,öldürülme tehdidiyle baş başa olmak anlamına geldiğini vurgulayan Emel Duman, “Özgecan katledildi ,herkes sokakta ‘kadın katillerine müebbet’ dedi. Cansu katledildi, hem de Özgecan için sokağa çıkıp bu slogana eşlik etmiş olan bir adam tarafından öldürüldü. Kadınların başlarına gelenler ‘geliyorum’ diye bas bas bağırıken , ‘Dur bakalım nereye geliyorsun’ denilmelidir” diyerek sözlerine devam etti.

Adıyaman Ekmek ve Gül okurları olarak mecliste bulunan tüm partililere selenen Emel Duman, “Kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ve istismar davalarında keyfi uygulanan tahrik indirimi ,iyi hal indirimi gibi cezayı indiren ve caydırıcı olmaktan çıkaran suçu sıradanlaştıran kararların alınmasının önüne geçecek gerekli hukuki düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.
Emel Duman, “Adıyaman Ekmek ve Gül okurları olarak tüm kadınları ve demokrasi güçlerini ortak mücadeleye ve kadın katliamlarının son bulması için harekete geçmeye çağrıyoruz” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

WikiLeaks Belgeleri: ABD, 2006’dan beri Fransa başkanlarını dinliyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’daki patlamalarla ilgili iddia: Emniyet, bombacıyı saldırı günü takipten çıkarmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...