24 Haziran 2015 08:52

Kobanê ve Cizîrê kantonlarının yöneticileri, Til Ebyad’ı ziyaret etti.

Paylaş

YPG/YPJ ve Burkan El-Fırat güçleri tarafından alınan Til Ebyad 'da yaşam normale dönerken, diğer yandan da kente dönük ziyaretler de devam ediyor. Aralarında Cizirê Kantonu Eşbaşkanı Ekrem Hûso, Kobanê Savunma Konseyi üyesi İsmet Şeyh Hesen'in de bulunduğu Kobanê ve Cizîrê kantonları yöneticileri, geldikleri Til Ebyad’da Mala Gel'de bir araya geldi. Buradaki ziyaretin ardından kanton yöneticileri onlarca araçlık konvoyla sınır kapısına gelip, bir süre incelemelerde bulundu.

Burada konuşan Cizîrê Kantonu Eşbaşkanı Ekrem Hûso, "Bugün zaferi kutlamak için burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu anlamlı gün, bu halkın verdiği ağır bedellerin sonucudur. Bizler, şehitlerimizin yolunda ilerleyeceğiz" diyerek, kentin kurtarılmasında yaşamını yitirenleri andı. “Demokratik modernitenin artık Rojava'da vücut buldu” diyen Hûso, Rojava'nın tamamının bir kent olduğunu Cizîr Kantonu'nun da bu tüm kentlere gereken desteği sunacağını ifade etti.

Diğer heyet üyelerinin de kısa değerlendirilmelerinin ardından sınır kapısından ayrılan yöneticler kantonlarına geri döndü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TEOG sonuçları açıklanmıyor

SONRAKİ HABER

Linç edilen Ekrem Kaçeroğlu'nun davası görüldü: Deliller kayıp, sanıklar serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...