24 Haziran 2015 08:21

Bombaların patladığı meydana isim aranıyor

Paylaş

Diyarbakır Kent Konseyi Gençlik Meclisi, HDP mitingine yönelik bombalı saldırının yapıldığı ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 402 kişinin yaralandığı İstasyon Meydanı'nın yeni ismi için anket çalışması başlattı. Ankette yer alan 12 isimden "5 Haziran Meydanı" öne çıkarken, ankette yer almayan ancak Diyarbakırlıların en çok önerdiği isimlerin başında "Büyük İnsanlık Meydanı" geliyor. 

HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 5 Haziran'da düzenlediği mitinge yönelik bombalı saldırıların ikincisinin meydana geldiği ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği elektrik trafosunun önüne ziyaretler sürerken, Kent Konseyi Gençlik Meclisi, değişmesi istenen meydanın isminin belirlenmesi için anket çalışması başlattı. 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 402 kişinin yaralandığı saldırının gerçekleştiği nokta, aradan geçen zaman içinde açıklama, eylem ve anmaların yapıldığı alana dönüşürken, Diyarbakırlılar meydanın isminin değiştirilerek, söz konusu patlama noktasında ise bir anıtın yapılması talebinde bulunmuştu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi konuyu gündemine alırken, Kent Konseyi Gençlik Meclisi meydanın ismin belirlenmesi için "Yeni ismi sen ver" isimli anket çalışması başlattı. 3 gün önce başlayan ve sürmekte olan anket çalışmasında yurttaşların isim önerileri kayıt altına alınıyor. Çalışmaya büyük ilgi gösteren yurttaşların şimdiye kadar önerdiği 12 isimden, 5 Haziran Meydanı ismi ön plana çıkıyor. Öneriler arasında, HDP'nin "Büyük insanlık" sloganına atıfta bulunularak, Büyük İnsanlık Meydanı önerisi de yer alıyor. 

Anket çalışması sokak ve mahallede devam ederken, yaralarının ve yaşamını yitiren ailelerin önerileri de alınarak sonuçlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne sunulacak. 

Çalışmaya dair bilgi veren Diyarbakır Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Erdal Tensık, anket çalışmasını sokağa paralel olarak sosyal medya üzerinden de yürüttüklerini belirterek, halkın meydanın isminin değiştirilmesini istediğini ve bu anlamda anket çalışmasına büyük ilgi gösterdiğini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taraftar bildirisi: Passoligi çöpe atın, 6222’ yi kaldırın!

SONRAKİ HABER

İlk önerge HDP'den: Kayıp asker Karadeniz nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...