23 Haziran 2015 16:36

Diyarbakır'da sokak ortasında silahlı çatışma

Diyarbakır'da, 2 katlı bir apartmanın ikinci katında bulunan Ali Alkan isimli bir yurttaşa ait ev, klima kablosunun erimesi sonucu çıktığı düşünülen yangında kullanılamaz hale geldi. Yangının meydana geldiği sokakta ise söndürme çalışmalarının sürdüğü esnada iki grup arasında silahlı çatışma yaşanması korkulu anlara yol açtı.

Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi 956. Sokak zerinde bulunan 2 katlı bir apartmanın ikinci katında bulunan dairede yangın çıktı. Ali Alkan isimli yurttaşa ait olduğu öğrenilen evde çıkan yangın esnasında içeride bulunan aile üyeleri yangını fark etmeleri üzerine kendilerini can havliyle dışarı attı. Ailenin komşuları haber verdikleri itfaiyenin gelmesi öncesinde pencere ve balkonlarından yangını söndürmeye çalışarak, alevlerin kendi evlerine ulaşmasının önüne geçmeye çalıştı.

Bu çabalar sırasında olay yerine gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ile ekiplerin geç geldiğini belirten kimi yurttaşlar arasında kısa süreli gerginlik de yaşandı. Yurttaşların tepkileri arasında yanan evin içerisine giren itfaiye erleri, yangına müdahale ederek soğutma çalışması başlattı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen ev kullanılamaz hale geldi.

İtfaiye ekipleri, evdeki yangının tamamen söndürülmesinin ardından olay yerinden ayrıldı.

Ekiplerin yangını söndürmeye çalıştığı sırada dikkat çekici bir olay da yaşandı. Aynı sokak içerisinde karşı karşıya gelen iki grup arasında, yangın ihbar üzerine evin önüne gelen resmi polis ekiplerinin gözü önünde silahlı kavgaya tutuştu. Sıkılan kurşunlar sonucu ismi öğrenilemeyen bir kişi, karşı gruptan bir kişinin sıktığı kurşunlarla ayağından yaralandı. Yaşanan olay sokakta paniğe yol açtı. Yurttaşlar sıkılan kurşunlar sırasında etrafa kaçışıp, kurşunlardan kurtulmaya çalışırken, bir süre sonra gruplardan birinin üyeleri olay yerinden kaçarak uzaklaştı. O esnada yanan evin önünde bulunan polislerin silahlı gurupların kavgasına herhangi bir müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

Kurşunla yaralanan kişi ise arkadaşlarının haber verdiği ambulans ile hastaneye kaldırıldı. 

Yaralının hastaneye kaldırılması sonrası olay yerine zırhlı araçla bir polis ekibi gelip, incelemlerde bulundu. (Diyarbakır/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Kiev’in savaş suçları AİHM’ye taşınıyor

SONRAKİ HABER

Sakarya’da dere taştı bir kadın sel sularına kapılarak kayboldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...