23 Haziran 2015 15:51

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Bolivarcı Devrim 19. seçim zaferine hazırlanıyor

Paylaş

Latin Amerika ülkesi Venezuela’da genel seçimlerin 6 Aralık 2015’te yapılacağı açıklandı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “19. seçim zaferimizi kazanmaya hazırlanıyoruz” dedi. 

Venezuela Yüksek Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Tibisay Lucena, seçim tarihlerini açıkladı ve parlamento seçimlerinin 6 Aralık 2015’te yapılacağının kesin olduğunu duyurdu. CNE Başkanı seçimlerin hiç bir şekilde ertelenmesinin söz konusu olmayacağını vurguladı. Ülkede muhalif bazı kesimlerin, hükümetin seçimleri ertelemek istediği propagandası yaptıkları belirtiliyor. 

Devlet Başkanı Nicolas Maduro da seçimlerle ilgili başkentte bir açıklama yaparak Bolivarcı Devrimin bugüne kadar 18 seçim kazandığını hatırlattı ve “19. zaferimizi kazanmaya hazırlanıyoruz” dedi. Maduro, “6 Aralık halkımız için yeni bir büyük zafer olacak, tarihle bir buluşma olacak” diye konuştu. 

Maduro, twitter hesabından yaptığı bir başka duyuruda ise iktidar partisi olan Venezuela Birleşik Sosyalist Partisinin (PSUV) 28 Temmuz’da ön seçim yapacağı haberini vermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlılar vekillerini ilgiyle takip etti

SONRAKİ HABER

Kiev’in savaş suçları AİHM’ye taşınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...