23 Haziran 2015 15:37

Diyarbakırlılar vekillerini ilgiyle takip etti

Seçimlerde 10 HDP milletvekilini Meclis'e gönderen Diyarbakırlılar, seçtikleri vekillerin Meclis'teki 25. Yasama dönemi yemin törenini de büyük bir heyecanla takip etti. 7 Haziran'da kendi üstelerine düşeni yaptıklarını belirten yurttaşlar, şimdi sıranın Meclis'e gönderdikleri vekillerinde olduğunu belirtti.

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 25'nci yasama dönemine yemin töreni ile başladı. Yeni vekillerin yemin töreni, Meclis'e 10 HDP'li, 1 AKP'li vekil gönderen Diyarbakır'da da büyük bir ilgiyle takip edildi. Kentin kıraathanelerdeki yurttaşlar, farklılıkları ve renklilikleri ile tercihlerini kullanarak gönderdikleri HDP'li vekillerin yemin edeceği anları TV başında bekledi. 

'HDP'LİLER ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN BİR ŞEYLER YAPMASI LAZIM'

Kıraathanedeki yurttaşlar, vekillerini beklemeleri sırasında siyasi gündeme ilişkin siyasi çözümlemeler de yaptı. Bu yurttaşlardan emekli Mehmet Bayram (65), 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır halkı olarak büyük bir irade ile 10 HDP milletvekilini Meclis'e gönderdiklerini söyledi. Bugün Meclis'te Türkiye halkları için çok büyük bir gün olduğunu belirten Bayram, Meclis'e giren HDP'lilerin, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bir şeyler yapmasını beklediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özgürlükler için büyük bir engel olduğunu da belirten Bayram, bugüne kadar sarf edilen 'Kürt yoktur' söylemine en güzel cevabı 80 milletvekilini Meclis'e göndererek verdiklerini söyledi. 

'BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPTIK, SIRA MECLİS'TE'

Diyarbakır halkının savaştan çok çektiğini belirten emekçi Mehmet Emin Açık (35) de barış umudu ile 7 Haziran'da üstelerine düşeni yaptıklarını, artık sıranın Meclis'te bulunan vekillerde olduğunun altını çizdi.

Apartman görevlisi olan Servet Öztürk (42) ise Meclis'e gönderdikleri vekillerinin Türkiye halkların için büyük bir umut kaynağı olması gerektiğini belirtti. Öztürk, "Önderliğimiz Sayın Abdullah Öcalan İmralı'da hapiste, biz artık onun özgür olmasını istiyoruz. 80 milletvekilimiz var. Meclis'te bizi temsil eden 80 vekilimizden, halk ve Önderliği için çalışmalarını bekliyoruz. Özgür yaşamın yaratıcısı Önderliğin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi. 

'MECLİS ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKASI GEREKİR'

Üniversite öğrencisi Welat Eren (22) de asimilasyona, soykırıma, baskıya, şiddete maruz kalan halkların büyük bir irade ile temsilcileri olarak HDP'li vekilleri gönderdiği Meclis'ten, çözüm sürecine sahip çıkılmasını ve yeni, özgür bir anayasa yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Beklenen anların gelip, Diyarbakır'dan Meclis'e gönderilen HDP'li vekillerin tek tek kürsüye çıkmaları sırasında kıraathanedeki yurttaşlar da alkışlarla vekillerini destekledi.

Kıraathanedeki yurttaşların merakla bekledikleri bir diğer şey ise PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan Urfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın "Sayın Öcalan" diye çağrılarak kürsüye davet edilip, edilmeyeceği oldu. Ancak yemin töreninin başlaması ile birlikte vekillerin sadece isim ve soy isimleri ile kürsüye davet edilmesi yurttaşlarca tepkiyle karşılandı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gmail gönderdiğiniz e-postayı 'geri alma' özelliğini aktifleştirdi

SONRAKİ HABER

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Bolivarcı Devrim 19. seçim zaferine hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...