23 Haziran 2015 14:59

Karayılan: Til Ebyad’da IŞİD kadar AKP de darbe yedi

Paylaş

Til Ebyad zaferi ile IŞİD’e ve onu destekleyen AKP hükümetine ciddi bir darbe vurulduğunu ifade eden PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Kürtlerin Suriye’de demokratik ulus perspektifi ile güçlü bir irade ortaya koyduğunu ve yeni Suriye’nin kurulmasında da aktif rol alabilecek bir güç olduğunu söyledi.
Ronahi TV’ye konuşan Karayılan, AKP’nin Til Ebyad’da kazanılan zaferden rahatsız olduğunu belirterek, “Türk devleti ve AKP Kürtlerin bir irade olmasını istemiyor” dedi. 

YPG, YPJ ve Burkan el Fırat güçlerinin elde ettiği zaferin Suriye siyasetindeki ortaklaşma için önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Karayılan “Sadece Girê Spî’nin (Til Ebyad) başarısı değil, bu bir süreçti ve Kobanê ile başladı. Ardından Til Hemîs ve Til Berak hamlesi, sonra Haseki ve Til Temir arasındaki savaş, Kizwan Dağı ve çevresini özgürleştiren hamle derken Girê Spî hamlesi büyük bir zafer ve yeni bir durumdur” dedi. Girê Spî’yle IŞİD’in nefes alıp verdiği hattın kesildiğini söyleyen Karayılan, “Orada DAİŞ ne kadar darbe yediyse AKP ve Türk devleti de o kadar darbe yedi. Çünkü herkes bu kapının işlediğini söylüyordu. Patlayıcı yapımında kullanılan maddelerin, savaşacak kimselerin nasıl geçtiği hakkında o hatta ilişkin çok şey yazıldı. Türkiye devleti inkar etse de herkes oradan akışın sürdüğünü biliyordu” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl: IŞİD tehditi kalktığı için Türkiye YPG’ye teşekkür etmeli

SONRAKİ HABER

Til Ebyad’da yaşam normale dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...