23 Haziran 2015 14:09

Adana Garı tadilatında İş kazasına davetiye

Paylaş

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, TCDD Adana Garında iş güvenliksiz iş yapılmasına sert tepki gösterdi. Adana’da binlerce kişinin komşu il ve ilçelerle bağlantısında büyük rol oynayan TCDD Adana Garında çatı kiremitlerinin değişiminin yapıldığını belirten Doğan, “Tarihi bir yapısı olan binanın bu yönü göz ardı edildiği gibi göstermelik ve yetersiz iş güvenliği tedbirleriyle kazalara adeta davetiye çıkarılmıştır” dedi.

İş güvenliğinin önemine dikkat çeken Doğan,  “Her gün onlarca seferin düzenlendiği ve binlerce insanın kullandığı Adana Garındaki çatı tadilatında yüksekte çalışan işçilerde herhangi bir iş güvenliği tedbirinin alınmadığı görülmüştür. Kiremitlerin aşağı düşme ihtimaline karşı yamalı bohça şeklinde göstermelik branda çatının alt katına çekilmiştir” dedi. 

İş güvenliğinin kesinlikle tam ve eksiksiz olarak alınması gerektiğini ifade eden Doğan, garda yaşanacak herhangi bir kazanın sorumlusunun gar müdürü olduğunu ifade etti. Ülkemizde her yıl alınmayan önlemler ve tedbirler nedeniyle ölümle sonuçlanan birçok kaza meydana geldiğine dikkat çeken Doğan, “Risk boyutu yüksek olan bu tarz işlerde, iş güvenliği uzmanlarınca gerekli tedbirlerin alınarak işin başlatılması ve kontrol altında yürütülmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İpotekli konut satışları başladı

SONRAKİ HABER

Hatay’da 9 firma en büyük 500 listesinde: İşçinin alın teriyle büyüyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...