23 Haziran 2015 11:36

JİTEM davası, Musa Anter davasıyla birleştirildi

Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 16 sanıklı JİTEM davası ile Güvenlik gerekçesiyle Ankara’ya nakledilen Musa Anter cinayeti davasının birleştirilmesine karar verildi.

Paylaş

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak’ta çeşitli tarihlerde işlenen faili meçhul cinayetlere, kundaklama ve bombalamalara ilişkin aralarında ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da bulunduğu 5’i firari 16 sanıklı JİTEM davasına bugün devam edildi.

Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve tutuksuz 16 sanığın katılmadığı duruşmada mahkeme başkanı, Musa Anter davasının görüldüğü Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinin her iki dosyanın birleştirilmesi konusunda aralarında hukuki ve fiili bağ olmadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt verdiğini açıkladı.

Duruşma savcısı ise her iki dosya arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu bu nedenle bu davanın da Musa Anter cinayeti dosyası ile birleştirilmesini talep etti.  Mağdur avukatı Barış Yavuz ise JİTEM dosyasının Ankara’ya gönderilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Ankara’da görülen dosya da Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyordu. Buradaki dosya JİTEM’in tanımlandığı ana dosyadır. Güvenlik nedeniyle Musa Anter dosyasının gönderilmesi de bizce yerinde değildir” dedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, daha sonra kararını açıkladı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, JİTEM ana davasında incelenecek ve araştırılacak bir husus kalmadığı için yargılamaya son verildiğini açıkladı. Mahkeme dosyanın Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Musa Anter cinayeti davası ile birleştirilmesine karar verdi. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kütüphanesiz üniversitenin rektörü: Gerekirse 3. cami de yapılır

SONRAKİ HABER

‘Olmayan olaylardan dava açıldı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...