23 Haziran 2015 11:24

Kütüphanesiz üniversitenin rektörü: Gerekirse 3. cami de yapılır

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde merkezi kütüphane olmayıp ikinci cami yapılması haberimiz ses getirdi. Haberimizin sosyal medyada yayılması üzerine, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, attığı tweetlerle Evrensel'in ve haberi yapan Beyar Özalp'in niyetini sorgulamaya çalıştı.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Van

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın "iyi niyetli bir haber ise beni ararsınız" çağrısı üzerine kendisini aradım. Telefon ile yaptığımız görüşmede Peyami Battal,  cami ile ne derdimiz olduğunu sorgulamaya çalıştı. Battal, kütüphanenin olmayışı haberini "camiyi işin içine sokmadan yapabileceğimizi"  söyledi.

Caminin kimler tarafından yapıldığı sorumuza Battal, "üniversite kasasından bir kuruş bile çıkmadığı, caminin hayırseverler tarafından yaptırıldığı, sadece cami arazisinin üniversite senatosu tarafından toplum yararını gözeterek öğrenci ve personellerinin ihtiyacını karşıladığı için tahsis edildiği" yanıtını verdi. Battal, "ikinci caminin bir ihtiyaçtan kaynaklı yapıldığını ve gerek duyulursa üçüncü caminin de yapılabileceğini" ifade etti.

Üniversitede 4 yıldır neden kütüphane yapılmadığı sorumuza yanıt olarak ise Rektör Battal, teknik sorunlardan kaynaklı olarak ilk yaptıkları ihalenin iptal edildiğini ve davanın şu an Danıştay’da devam ettiğini belirterek buna karşı kendisinin risk alarak ilahiyat, morfoloji ve iktisat fakültelerinde yatırım yaparak kütüphaneler açtığını iddia etti. Battal fakültelerde kurulan kütüphanelerin veri tabanları ile Türkiye’nin en iyi tabanlı üniversitelerinden olduğunu ve öğrencilerin  istedikleri bilimsel yayım ve kitaba elektronik olarak ulaşabildiklerini savundu.

Rektör Battal yaptığımız görüşmede sürekli olarak üniversitede yaptıkları icraatları anlattı. Battal, göreve gelmeden önceki dönem ile şu anki dönem arasında üniversitede büyük değişikliklerinin olduğunu ve bu değişikliklerin de kendi çabaları ile gerçekleştiğini iddia etti. Battal, üniversitede yapılan çalışmalara büyük pencereden değil de küçük pencereden baktığımızı öne sürerek üniversitede yapılan birçok olumlu çalışmayı görmezden geldiğimizi iddia etti. Ancak Rektör Battal’ın telefonda anlattığı icraatlardan olan Doğu Anadolu Bölgesindeki ilk organ nakli, YYÜ Tıp Fakültesinde o dönem sağlık alanında yapılan olumlu çalışmalardan birisi olarak haberleştirilmişti. Rektör Battal haberle ilgili derdimizin ne olduğunu bilmediğini  ancak kendi derdinin ilk önce Türkiye sonra Van ve bölge olduğunu birçok kez vurguladı.

Rektör Battal, yaptığımız haberden kaynaklı olarak cami ile ne derdimiz olduğunu sık sık sorarak haberde art niyet aradığını vurguladı. Kendisine, dinler ve onların ibadet merkezleri ile herhangi bir derdimizin olmadığını ve tek derdimizin kuruluş amaçları bilim yuvaları olan üniversitelerde bilimin daha da ilerletilmesi ve bilimsel araştırmaların yapılması için kütüphane ve araştırma merkezlerinin açılıp geliştirilmesi olduğunu ifade ettim.

REKTÖR DANIŞMANINDAN YALANLAMA

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Danışmanı yaptığı açıklamada kütüphane yerine camii yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek; “Üniversitemizde neye ihtiyaç varsa o yapılmaktadır. Merkezi kütüphanenin yapımının gecikmesi tamamen hukuki bir süreçtir. Bu mesnetsiz iddialar yerleşkede yapılan çalışmaları engellemez. Yerleşkede 3 adet kütüphane hizmet vermektedir. Sadece kütüphanemizin değil diğer yaşam alanlarının da bitmesi için hızla çalışmalar sürmektedir” dedi

 

 

 

Kütüphane olmayan okula ikinci cami yapılıyor

ÖNCEKİ HABER

Ayn İsa da IŞİD'den kurtarıldı

SONRAKİ HABER

JİTEM davası, Musa Anter davasıyla birleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...