23 Haziran 2015 10:59

Kaçak madendeki göçükte 1 işçi öldü, ambulans bile çağırmadılar

Paylaş

Zonguldak'ta Dilaver Mahallesi'ndeki kömür ocağında sabah saatlerinde göçük meydana geldi. Turgut Yılmaz, ocakta çalıştığı sırada kömür yığınının altında kaldı. Yılmaz, arkadaşlarının yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu kurtarılarak ocaktan çıkarıldı.

Polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirilmeyen iş cinayetini öğrenen gazetecilerin 155'i aramasıyla olay yerine 112 Ambulansı sevk edildi. Yılmaz, sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahaleden sonra ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yılmaz, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yılmaz'ın yakınları, hastane önünde gözyaşlarına boğuldu. Madencinin annesi Birgül Yılmaz, "Oğlum, Turgut'um öldü" diyerek feryat etti. Zonguldak Belediyesi'nde işçi olan Tuncay Yılmaz da ağabeyi için gözyaşı döktü. Sabah hava yağmurlu olduğu için ağabeyini ocağa gitmemesi konusuda uyardığını belirten Tuncay Yılmaz, "Ağabeyim bana, 'Gitmem gerekiyor, ekmek parası' dedi. Ben 'gitme' dedim ama gitti" dedi. Evli ve 1 çocuk babası Turgut Yılmaz'ın eşi ve annesiyle oturduğu evin yaklaşık 2 ay önce yandığı, bu nedenle kardeşi Tuncay Yılmaz'ın yanına yerleştikleri belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. (ZONGULDAK)

Bilirkişi raporu : Çığ uyarısı dikkate alınmadı, işçiler zorla ölüme gönderildi

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Cüneyt Arcayürek hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Ayn İsa da IŞİD'den kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...