23 Haziran 2015 09:13

Tecavüz zanlısına tedbir: Yurt dışı yasağı!

Paylaş

Adana'da eşi Ö.P’ye tevacüz ettiği iddiasıyla yargılanan A.P tutuklanmazken, mahkemenin tecavüz zanlısı kocaya bulduğu adli tedbir ise, tutuklama değil yurt dışına çıkış yasağı oldu.

Doğan Haber Ajansında yer alan habere göre, Ö.P geçen yıl 30 Mart’ta karakola giderek eşi A.P’nin tecavüzüne uğradığını öne sürüp şikayetçi oldu. Ö.P. polisteki ifadesinde tecavüzün ardından eşinin kendisini dövdüğünü, tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu da söyledi. Ö.P’nin bu şikayeti üzerine önce Adana 7’nci Aile Mahkemesi, A.P’ye eşine 3 ay süreyle ‘yaklaşmama kararı’ verdi. Yapılan doku analizinde de Ö.P’nin üzerinde eşi A.P’nin yanı sıra, başka bir erkek ve bir başka kadına ait DNA izlerine de rastlandı. Ö.P’den alınan sürüntü örneğinde saptanan iki farklı DNA izinin neden kaynaklandığı anlaşılamazken, hazırlanan rapor soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ulaştırıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, A.P hakkında, ‘Eşe karşı basit yaralama, hakaret, tehdit ve cinsel saldırı’ suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın duruşmalarına A.P’nin  katılmaması üzerine hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu karar üzerine A.P. polislerce yakalanırken, yine duruşmalara katılmayan eşi Ö.P’ye ulaşılamadı. Hakim karşısına çıkarılan A.P. tecavüz suçlamasını reddetti. Duruşma tarihinden haberi olmadığı için gelmediğini öne süren A.P, Ö.P’yle barıştıklarını ve aynı evde yaşadıklarını ileri sürdü. Adli kontrol kararıyla A.P.’yi serbest bırakan mahkeme heyeti, sanığa yurt dışına çıkış yasağı da koyarak duruşmayı erteledi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutukluya tecrit iddiası

SONRAKİ HABER

Asansör montajı yaparken sıkışarak hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...