23 Haziran 2015 07:52

Ataman, 20 kişilik aday kadroyu açıkladı

A Milli Basketbol Takımı aday kadrosu Koç Ergin Ataman tarafından açıklandı. Çağrılıp çağrılmayacağı en çok merak edilen isimlerden Enes Kanter kadroda yer almadı. Kanter, NBA'de Oklahoma City Thunder formasıyla formda bir dönemi geride bırakmıştı.

Paylaş

2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı. 4-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortak organizasyonu ile düzenleyeceği 2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Takımı aday kadrosunu A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman açıkladı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında kadronun belli olmasından sonra konuşan tecrübeli hoca, geçen yılki kadronun değiştiğini ve gençleştirildiğini ifade ederek, "Bazı temel oyuncularla devam ediyoruz. İki amacımız var. En önemli amacımız Avrupa şampiyonasında madalya veya olimpiyat elemelerine katılma hakkını elde etmek istiyoruz. Bugüne kadar katılamadığımız olimpiyatlarda yer almayı sağlamak istiyoruz. Geçen yıl ümitler ve gençlerde şampiyon olan gençleri milli takıma monte etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Şampiyona öncesinde Çeşme ve İtalya'da kamp yapacaklarını kaydeden Ataman, "İleriye dönük Ay yıldızlı formayı giymeye inanan oyuncularla yola çıkacağız. Kimsenin şans vermediği takımla dünya şampiyonasında gurur duyulan milli takım izlettik. En iyi 8 takım arasında girdik. Avrupa şampiyonasında madalya hedefleyeceğiz. 2016 Olimpiyatları için madalya almaya çalışacağız." dedi.

Ataman'ın kadrosunda son dönemde Oklahoma City Thunder formasıyla NBA'de formda bir sezon geçiren Enes Kanter yer almadı. Ataman, Kanter'in özür dilemediği için kadroya alınmadığını söyledi.

Ataman şunları söyledi:

"Enes Kanter, Türkiye'yi NBA'de en iyi şekilde temsil ediyor. Biz onunla gurur duyuyoruz. Son iki yıldır Enes Kanter, Milli Takım'a çağrılmasına rağmen Türk Milli Takımı'na dahil olmadı. Benden önceki dönemi vurgulamak istemiyorum. Geçen yıl geldiğim zaman ben beyaz sayfa açacağımı söyledim. Özellikle NBA'de forma giyen oyuncuları kadroda görmek istediğimi belirttim. Enes ile bu dönemde bir sıcak temas kurmaya çalıştım. Geçen yıl bütün iyi niyetli çabalarıma rağmen bir türlü cevap alamadım. Birkaç kez görüşmeye davet etmeme rağmen kendisi ile bulaşamadım.

Geçen yıl dünya şampiyonasına katılacağını belirtti. Ancak şampiyona öncesinde menisküs ameliyatı oldu. Ben yine de kapıyı son ana kadar kapatmadım. Ancak sakatlığı uzadığı için Milli Takım'a gelemedi. Biz bir takım bütünlüğü kurduk. Açıkçası Enes'in çok iyi oyuncu olduğunu kabul ettiğimiz halde benden önce yaşanan tatsız olaydan dolayı her hangi bir özür görmediğimiz ve iyi yaklaşıma cevap alamadığım için bu A Milli Takım'a dahil etmedik. Gelir bizlerle sıcak temas halinde olursa ona yer verebiliriz."

20 KİŞİLİK ADAY KADRO

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında isimleri açıklayan A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın aday kadrosu şöyle oluştu:

Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Emircan Koşut (Anadolu Efes)
Can Maxim Mutaf (Banvit)
Hüseyin Göksenin Köksal (Darüşşafaka Doğuş)
Kartal Özmızrak (NSK Eskişehir Basket)
Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Kenan Sipahi (Fenerbahçe Ülker)
Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital)
Barış Hersek, Robert Lee Dixon (Ali Muhammed), Akif Egemen Güven (Pınar Karşıyaka)
Samet Geyik (Tofaş)
Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks - ABD)
Ömer Faruk Işık (New Orleans Pelicans - ABD)
Furkan Aldemir (Philadelphia 76’ers – ABD)

Grup maçlarını Almanya’nın Berlin kentinde oynayacak olan A Milli Takım, İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak.

12 Dev Adam ilk maçını 5 Eylül'de İtalya'ya karşı oynayacak. Türkiye, Berlin'de oynanacak grup maçlarını başarıyla geçmesi halinde Fransa’da final turlarına katılacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sakık'ın eleştirileri sonrası Ağrı Valisi: Vücut kimyam bozuldu

SONRAKİ HABER

İlk insansı robot Pepper bir dakikada tükendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa