23 Haziran 2015 04:32

Ermenistan’da protestoculara saldırı: 250 gözaltı, 18 yaralı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da konut hizmetleri ve artan elektrik fiyatlarını protesto etmek isteyen binlerce kişi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı kuşattı.

Paylaş

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da konut hizmetleri ve artan elektrik fiyatlarını protesto etmek isteyen binlerce kişi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı kuşattı. Sabah saatlerinde  tazyikli su ile kalabalığın üzerine yürüyen polis 250’den fazla kişiyi göz altına aldı. Yaşanan arbede sırasında 18 kişi de yaralandı.

Saray’ın bulunduğu caddeyi de trafiğe kapatan ve “Hırsızlığa karşı” adını kullanan platform temsilcileri zamların geri alınmasını talep etti. Interfax’ın haberine göre, hükümet güçleri bölgeye yüzlerce polis, tazyikli su araçları ve güvenlik malzemeleri sevk edildi. Erivan Emniyet Müdür Yardımcısı Valeri Osipyan, protestocularla müzakereler için bir girişim grubu oluşturmalarını istedi, ancak talep eylemciler tarafından reddedildi.

Güvenlik güçlerinin kuvvet kullanarak eylemcileri dağıtacağı uyarısına karşı koyan eylemciler cadde üzerinde oturdu. Eylemlerin devam ettiği Bagramyan Caddesi’nde Anayasa Mahkemesi binası ve yabancı büyükelçilikler de bulunuyor. Ermeni Kilisesi Piskoposu Bagrat Galstanyan, bölgeye gelerek eylemcilerden çatışmaya girmemeleri konusunda ricada bulundu.

Polis, binlerce kişiye sabah saatlerinde saldırdı. Tazyikli su ile kalabalığın üzerine yürüyen polis 250’den fazla eylemciyi gözaltına aldı. Yaşanan arbede sırasında 18 kişi de yaralandı.  Ermenistan polis sözcüsü Aşot Ahoranyan yaptığı açıklamada, “Şu anda 250’den fazla kişi gözaltına alındı. 7 kişi yaralanırken, bunlardan 3’ü hastaneye kaldırıldı. 11 polis memuru da yaralandı.” dedi.

Erivan’da protesto gösterileri ilk olarak 19 Haziran’da Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşmişti. Ermenistan kamu hizmetleri servisi Ermenistan para birimi dramda yaşanan dalgalanma nedeni ile elektrik fiyatlarının 1 Ağustos’tan itibaren 1 kilowatt saat için 41 dramdan 58 drama, geceleri de 31,8 dramdan 48 drama çıkarılmasını kararlaştırdı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da yaz yağmuru: E-5 kapandı, üst geçidi bile su bastı!

SONRAKİ HABER

Güneş’te dev patlama: Güçlü radyasyon fırtınası Dünya’ya ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...