22 Haziran 2015 14:50

EGO’da temsilci seçimi yapıldı

İki günlük direnişin ardından Türk Metal’den istifa edip, Birleşik Metal-İş’e üye olan EGO işçileri, yeni temsilcilerini seçti.

Paylaş

İki günlük direnişin ardından Türk Metal’den istifa edip, Birleşik Metal-İş’e üye olan EGO işçileri, yeni temsilcilerini seçti.

Lüleburgaz’da Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan seçimde 4 işyeri temsilciliği için 18 işçi aday oldu. Seçim, işçilerden oluşan 10 kişilik sandık kurulu gözetiminde yapıldı. Seçimlere sendika üyesi 450 işçinin tamamına yakını katılırken, işçiler ilk kez temsilcilerini kendileri seçti. Seçim sonunda, Recep Sönmez, Recep Adakan, Banu Topçu ve Hilal Bayraktar işyeri temsilciliğine getirildi.

Birleşik Metal-İş Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever, temsilcilerin yanı sıra her bölümden işçinin yer alacağı 20 kişilik işyeri komitesi de belirleneceğini söyledi.

Seçimlerin ardından konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, 12 Eylül darbesinin ardından patronların işçilerin mücadelesini engellemek için işçileri iş birlikçi sendikalara mahkum ettiklerini söyledi. Bu yapıyı bozan işçilere teşekkür eden Serdaroğlu, “Yolun sonuna geldik. Demokrasi isteyen, söz hakkı isteyen işçiler, Birleşik Metal-İş’i seçiyor. Siz, tarihe geçecek bir iş başardınız. İşçinin kanını emen bu sülüklerden kurtuldunuz. Üye olmayan birkaç arkadaşınız kaldı. Onları da kırmadan, dökmeden ikna edeceğiz, sendikamıza üye yapacağız” dedi.

Patronla görüşerek Türk Metal temsilciliğinin boşaltılmasını ve temsilcilik odasına işçilerin seçtiği temsilcilerin oturmasını isteyeceklerini söyleyen Serdaroğlu, sözleşmeye ilişkin de şunları dile getirdi: “Biliyorsunuz sözleşmeniz 2017 yılına kadar geçerli. Ama bu, sözleşmede tadil, yani iyileştirme olmayacak demek değildir. Uluslararası sözleşmeler ve Anayasa’nın 90. maddesi gereğince iyileştirmeler yapılabilir. Bunları, o sendika odasında, işveren yetkilileriyle oturup konuşacağız. Bu arada sakın ola ki, işçi atmaya kalkmasınlar, Bir arkadaşımızın kılına zarar gelirse, o fabrikayı onlara dar ederiz.”
İşçiler Serdaroğlu’nun konuşmasını “Direne direne kazanacağız”, “Ya hep beraber, ya hiç birimiz” sloganlarıyla karşıladı. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ölüm nedeni bozuk kemer

SONRAKİ HABER

DİHA ve ANF muhabirlerine 'ROJ TV' soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa