22 Haziran 2015 11:14

1 Mayıs'ta Taksim yasağına suç duyurusu

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve  TTB 1 Mayıs’ta Taksim’i emekçilere kapatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda yapılacak suç duyurusu öncesi DİSK Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Emekçilerin mücadelesi ve ödediği çeşitli bedellerle özgürleştirdiği Taksim 1 Mayıs Alanı’nın 2013’te AKP iktidarınca yeniden yasaklanması, bu alanı kullanmak isteyen emekçilere tüm yasal, anayasal ve uluslararası anlaşmalara aykırı olarak polis zoru ile saldırılması, gözaltı yapılması ve yaralama olayları bir AKP klasiği haline gelmiştir” dedi. 2015 1 Mayısı’nda da benzer hukuk dışı uygulamaların devam ettiğine dikkat çeken Beko, İnsan Hakları Avrupa Mahkemesinin barışçıl bir gösterinin engellenmesi için AKP Hükümetinin ve İstanbul Valiliğinin engelleme gerekçelerini yetersiz ve “farazi” bulduğunu söyledi. 

‘YAPTIKLARININ HESABINI VERECEKLER’

“Geçmiş yıllarda yaptıklarının hesabını nasıl sormuşsak, sokakları, meydanları bu yasakçı anlayışa teslim etmeyerek direnmiş AKP iktidarının demokrasi maskesini düşürmüşsek, bundan sonra da aynı anlayışla fiili ve keyfi yasaklara meydan okuyacağız” diyen Beko, başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, İstanbul Valisi  Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok olmak üzere sorumlu tüm kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

AKP’nin yargı üzerindeki baskıları nedeniyle göstere göstere işlenen bu suçların cezasız kalması durumunda önce Anayasa Mahkemesine sonra da İnsan Hakları Avrupa Mahkemesine başvuracaklarını dile getiren Beko, “Hak, hukuk, adalet tanımayan bu anlayış, daha önce yine bizlerin girişimi ile uluslararası mahkemelerde nasıl hesap vermişse, bu yaptıklarının hesabını da verecek” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

MESS sadakasına işçiden ret

SONRAKİ HABER

Şahinkul metal işçileri sendikalaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa