22 Haziran 2015 10:39

Baz istasyonu inşaatında gece çalışması

Ankara Mamak’ta bulunan İğdelidere Devlet Ormanı arazisine geçtiğimiz günlerde Orman Genel Müdürlüğü, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ve Ankara Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Vodafone için baz istasyonu kurulmak istenmişti.

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

Ankara Mamak’ta bulunan İğdelidere Devlet Ormanı arazisine geçtiğimiz günlerde  Orman Genel Müdürlüğü, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ve Ankara Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Vodafone için baz istasyonu kurulmak istenmişti.

Mahallelilerin tepkisi sonrası kurulumu durdurulan baz istasyonunun kurulumuna gece saatlerinde tekrar devam edildi.
Ege Mahallesi, İğdelidere Devlet Ormanı arazisi 2015 ocak ayında Orman Genel Müdürlüğü tarafından Vodafone GSM şirketine baz istasyonu kurulması için kiraya verilmişti. Mayıs ayında kurulum için arazide ağaçların kesilmesine tepki gösteren Ege Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman ve mahalle sakinleri evlerinin yakınında baz istasyonu istemediklerini belirtmişti. Mamak Belediyesinden de izin alınmadığı, bu nedenle baz istasyonunun yasal olmadığı iddia edilirken belediye çalışanları da baz istasyonunun kurulmasına engel olmuştu. Bu sabah baz istasyonunun yükseltildiğini gören mahalle sakinleri durumu belediyeye bildirerek istasyon yapımını engellemeye çalıştı. Belediye yetkilileri de baz istasyonunun kurulumuna izin vermezken, istasyonun yasa dışı olduğunu kaydetti.

‘BAZ İSTASYONU YASAL DEĞİL’

Konuyla ilgili görüştüğümüz Ege Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman, hiçbir mahallelinin evlerinin yakınında baz istasyonu istemediğini söyledi. Mayıs ayında yapımına başlanan istasyona mahallelilerin büyük tepki gösterdiğini ortaya koyan Kahraman, “Önceki gece istasyonun yapımına devam etmişler. Daha önce belediye ‘İzniniz yok, burada çalışamazsınız’ dediği için inşaatı durdurmuşlardı. Gece insanların uyuduğu saatte yapıma devam etmişler. Sabah mahalleli yine toplandı burada. Polisler ve belediye yetkilileri geldi. Belediye yetkilileri şirket avukatları ile görüşerek malzemeleri söktü. Belediye de baz istasyonuna izin vermiyor. Yaşam alanına en az 250 metre mesafede olması gereken istasyon 25 metre mesafede kuruldu. Orman Genel Müdürlüğünün imzaladığı kira sözleşmesi yasal değil. İstasyon kurulumu için belediyenin de izni olması gerekiyormuş” dedi. Mahalle sakinleri olarak baz istasyonu yapılmasına kararlılıkla engel olacaklarını söyleyen Kahraman, kendilerinin de Belediye yetkilileriyle görüşme yapacaklarını bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Merzifonlulardan termiğe karşı imza kampanyası

SONRAKİ HABER

İstanbul’da yine metrobüs kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...