22 Haziran 2015 10:19

Nusaybin'de sınıra hendek kazılıyor

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile hemen karşısında bulunan Rojava'nın Qamişlo kenti arasındaki sınır bölgesinde TSK tarafından hendek kazılmaya başlandı. İş makineleri tarafından hendek kazma çalışmaları sürürken, askerlerin bölgede güvenlik önlemleri aldığı görüldü. (FOTOĞRAF: ARŞİV)

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile hemen karşısında bulunan Rojava'nın Qamişlo kenti arasındaki sınır bölgesinde TSK tarafından hendek kazılmaya başlandı. İş makineleri tarafından hendek kazma çalışmaları sürürken, askerlerin bölgede güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Nusaybin ile Şırnak-Cizre arasında bulunan ve daha önce yapılan ancak açılmayan yeni Nusaybin Sınır Kapısı kesiminde başlanan hendek kazma çalışmaları iş makineleri eşliğinde sürüyor. İki metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendek bugüne kadar yaklaşık 300 metre uzunluğunda kazıldı. Hendek kazma çalışmaları devam ederken, bölgede TSK'ya ait zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Hendeğin, Suriye'deki is savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve yasa dışı geçişlerin önlenmesinin de önüne geçmek olduğu öğrenildi.

Nusaybin ile Qamişlo arasına Şubat ayında da bu kez Kızıltepe İlçesi yönüne yine hendek kazılmıştı. Yine 2 metre genişlik ve 3 metre derinliği olan hendek yaklaşık 1 kilometreyi bulmuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklanması için Ayfer’i öldürmesi mi bekleniyor?

SONRAKİ HABER

Merzifonlulardan termiğe karşı imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...