22 Haziran 2015 09:49

Ekonomi bakanı, Zarrab'ı tanımıyormuş!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği törende Reza Zarrab'ın şirketi Volgam'ın ödül almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, 'Bahsi geçen şirket birinci olmuş. O ana kadar bilmiyorduk, bilseydik ne olurdu bilmiyoruz. Ekonomi Bakanı olarak vicdanen rahatsız olmadım' dedi.

Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği törende Reza Zarrab'ın şirketi Volgam'ın ödül almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, 'Bahsi geçen şirket birinci olmuş. O ana kadar bilmiyorduk, bilseydik ne olurdu bilmiyoruz.  Ekonomi Bakanı olarak vicdanen rahatsız olmadım' dedi.

Hürriyet'in haberine göre Zeybekci TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekonomi Bakanı'nın açıklamalarının devamı ise şöyle:

ZARRAB'IN ÖDÜL ALMASI

"Bazı şeyleri bence çok iyi değerlendirmek lazım. Adı geçen şirketin yönetim kurulu başkanını daha dün gördüm, simaen de bilmem. Oradaki listeyi belirleyen devlet değildir, sektör seçmiştir.

'O ANA KADAR BİLMİYORDUK, BİLSEYDİK...'

Bahsi geçen şirket sektöründe birinci olmuş. O ana kadar da bunu bilmiyorduk, bilseydik ne olurdu bilmiyoruz. Eğer Türkiye'de siyasilerin kimlerle yan yana olacağı ya da olmayacağı yönünde şeyler söyleniyorsa, bu son derece yorucu bir süreç olur.

'RAHATSIZ OLMADIM'

Ben Ekonomi Bakanı olarak ilk kez gördüğüm bir şahıstan, vicdanen de rahatsız olmadım.

KOALİSYON AÇIKLAMASI

Partiler yavaş yavaş açıldı, sıkı yumruklar açıldı, daha yumuşak açıklamalar yapılmaya başlandı. Koalisyon yolunda ilerlemeye gidiliyor. Bir vatandaş olarak, MHP ile koalisyon daha olası görünüyor."

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASI

Merkez Bankası’nın yarınki kararına yönelik de konuşan Zeybekci, şöyle devam etti:

“Merkez Bankası’nın elinin hükümetin kurulmasıyla birlikte daha da kolaylaşacağına inanıyorum. Siyasi istikrarın devam etmesiyle, MB’nin de işi kolaylaşacak.”

Zeybekci, "Faizin indirilmesi konusundaki görüşümü koruyorum" dedi.

TİM: ÖDÜL ALACAK KİŞİYİ ŞİRKET BELİRLİYOR  

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2014 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne ilişkin, "Şirketler, adlarına ödül alacak kişileri kendileri bildirmektedir. Sahnede ödül veren devlet protokolümüz ise kime ödül vereceğini önceden bilmemektedir" açıklamasını yaptı. TİM'den yapılan açıklamada, bugün gerçekleştirilen 22. Olağan Mali Genel Kurulu'nda geleneksel hale gelen "İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni" düzenlendiği anımsatıldı. Törende, 2014 yılı ihracat verilerine göre Türkiye geneli ilk 10 firmanın yanı sıra 26 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçıların ilk üçüne başarı ödülü verildiği aktarılan açıklamada, bu şekilde 78 ödülün sahiplerini bulduğu kaydedildi. Açıklamada, ödül alacak şirketlerin tamamen resmi kayıtlardaki ihracat performanslarına göre belirlendiğinin altı çizilerek, şu ifadelere yer verildi: "Şirketler, adlarına ödül alacak kişileri kendileri bildirmektedir. Sahnede ödül veren devlet protokolümüz ise kime ödül vereceğini önceden bilmemektedir ve şirketlere ödül verme amacıyla protokol sırası gözetilerek 3'üncü, 2'nci ve 1'inci olanlar şeklinde devam eden akışa göre ödülleri takdim etmek üzere sahneye davet edilmektedir. Bugün de ödüller protokol konuklarımız tarafından bu teamüle uygun şekilde takdim edilmiştir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan-AB pazarlığında 'Uzlaşma' iddialarının hangisi doğru?

SONRAKİ HABER

Tutuklanması için Ayfer’i öldürmesi mi bekleniyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...