22 Haziran 2015 08:34

Taliban Afganistan Meclisini bastı

Paylaş

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Parlamento binasına bombalı saldırı düzenledi. Patlama sonrası çevre binalara konuşlanan saldırganların ağır ve hafif silahlarla meclis binasını ateş altına aldı. Gerçekleşen saldırıları Taliban üstlendi. 

Patlamaların ardından yaşanan çatışmaların sonunda 6 Taliban üyesi öldürüldü.
Yerel televizyon kanalları, Afgan milletvekillerinin dumanlar altında güvenli bir yere kaçmaya çalışırken çekilmiş görüntülerini yayımladı. Saldırı sırasında Afganistan Meclis Televizyonu yayınını durdurdu.

Meclisin çalışmalarını izleyen el Cezire Muhabiri Jennifer Glasse, en az iki büyük patlama ve ardından silah sesleri duyduklarını aktardı. Glasse binanın boşaltıldığını ve salonun dumanla dolduğunu söyledi. Çevredeki hastanelere 18 yaralı ulaştığını bildiren Glasse, patlamalarda yaralananlardan birinin milletvekili ve en az üçünün polis olduğunu söyledi.

Afganistan Talibanı sözcüsü, çatışmaların başlamasının hemen ardından yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi. Sözcü, Savunma Bakanlığı adayının açıklanacağı oturuma katılımın oldukça yüksek olması nedeniyle saldırı için pazartesi gününü seçtiklerini belirtti. 

ABD işgal ettiği Afganistan’dan 13 yıllık müdahalenin ardından ülkeden çekildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AB, Rusya yaptırımlarını 31 Ocak 2016’ya kadar uzattı

SONRAKİ HABER

AKP gazeteleri, AKP'lilerin ödül vermek için yarıştığı Zarrab'ı görmedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...