22 Haziran 2015 07:56

Güney Kore'de MERS virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye çıktı

Güney Kore'de etkisini devam ettiren Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) salgınından ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi.

Paylaş

Güney Kore'de, MERS virüsüne yakalananların sayısı 172'ye yükselirken, karantinaya alınanların toplam sayısının, önceki gün 4 bin 35'ten 3 bin 833'e düştüğü, hafta sonu ise 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısının 27'ye yükseldiği bildirildi. Son olarak kaybedilen 2 hastanın kanser olması ve MERS virüsünü kapmaları sonrası sağlık durumlarının daha da kötüye giderek hayatlarını kaybettiği ifade edildi.

Daha önce MERS belirtisi olan 50 kişinin, 14 gün süren kuluçka döneminde herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığı, dolayısıyla hastaneden taburcu edildiği bildirildi. Başkent Seul ve Gyeongido eyaletinde salgın nedeniyle derslere ara veren birçok okulun tekrar eğitime başladığı belirtildi.

Öte yandan, Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin, salgın hastalıklarla daha etkili mücadele etmek için 5 yabancı tıbbi uzmanı davet ettiği aktarıldı. İkisinin, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden ve üç kişinin de Dünya Sağlık Örgütü'nden davet edildiği bildirilen grubun, yarına kadar başkent Seul'e gelerek Çarşamba günü Park Geun-hye ile bir araya gelmesi planlanıyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Til Ebyad’a dönüş yeniden başladı

SONRAKİ HABER

AB, Rusya yaptırımlarını 31 Ocak 2016’ya kadar uzattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...