22 Haziran 2015 07:53

Til Ebyad’a dönüş yeniden başladı

Paylaş

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, kontrolün IŞİD'den YPG ve ÖSO güçlerine geçtiği, ancak güvenlik gerekçesiyle birkaç gündür geçişlere kapatılan Til Ebyad'a, bu sabah yeniden dönmeye başladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye'nin Til Ebyad kenti geçen pazartesi günü IŞİD militanlarından YPG ve ÖSO güçlerinin denetimine girdi. Bu gelişme sonrası son zamanlarda evlerini terk ederek Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli çarşamba günü ülkesine dönmek için Akçakale Sınır Kapısı önünde toplandı. 

Bini aşkın Suriyeli evlerine dönerken, Til Ebyad Sınır Kapısı'nda kontrolü sağlayan YPG güçleri, perşembe gününden itibaren geçişleri durdurdu. IŞİD militanlarının boşalttığı ilçede bombalı tuzaklar kurduğunu ve buna yönelik tarama çalışması yapıldığını bildiren YPG'liler, güvenlik için geçişlere ara verildiğini bildirdi.

YPG ve ÖSO güçleri çalışmaların tamamlandığını ve Til Ebyad 'ın patlayıcılardan arındırıldığını belirterek bu sabah geçişlere yeniden başlanacağını bildirdi. 

Bu haberi alan yüzlerce Suriyeli sabah erken saatlerden itibaren Akçakale Sınır Kapısı önünde toplandı. Polis ve askerlerin yoğun önlem aldığı sınır hattı ve çevresinde bekleyen Suriyeliler, geçişlerin başlamasının ardından Akçakale Sınır Kapısı'nda çıkış işlemini yaptırarak Til Ebyad 'a döndü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlar Odası saray için tahsis değişikliğini yargıya taşıyor

SONRAKİ HABER

Güney Kore'de MERS virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...