21 Haziran 2015 19:55

Esenyurt’ta Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi

Paylaş

Esenyurt’ta PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit, yürüyüş ve oturma eylemi ile protesto edildi. 
Demokratik Gençlik Konfederasyonu (DEM-GENÇ) öncülüğünde, HDP, DBP İlçe Örgütünün katılımıyla cumhuriyet meydanı önünde başlayan yürüyüş,yüzlerce kişinin katılımı ile Ahmet Arif Caddesi’nde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. 

DEM-GENÇ adına okunan basın açıklamasında Kürt sorununun çözümü noktasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın önemli bir misyonu olduğu belirtilerek: "İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan'a tecrit uygulanmasının sona ermesi gerekir. Başlatılacak olan görüşmeler Kürtler ve Türkiye de yaşayan bütün halkların geleceği açısından önemlidir. Tüm Türkiye halkına sesleniyoruz. önderliğimiz üzerindeki tecrittin kaldırılması için başta gençlik olmak üzere herkes rolünü oynamalı. Türkiye’de yaşanacak barış önderliksiz gelişemez, bu nettir. Barışa inancı olan, demokratik kamuoyu devreye girmelidir. Biz DEM-GENÇ kadınlar olarak önderliğimize uygulanan tecrit kabul etmiyoruz. Derhal tecride son verilmesini, halkların demokrasi ve barış içerinde yaşaması için önderliğimizin özgürleşmesini istiyoruz" denildi..

Basın açıklamasının ardından Çerxa şoreşe marşını okuyan kitle beş dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra ''Bê serok jîyan nabe'' ve ''Bijî serok Apo'' sloganları ile eylemi bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Aliağa belediyesi kreşi kapatarak çocukları ortada bıraktı

SONRAKİ HABER

Kongo’da sineğin ısırdığı Sakaryalı işadamının ölüm haberi geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...