21 Haziran 2015 19:31

Aliağa belediyesi kreşi kapatarak çocukları ortada bıraktı

Paylaş

Aliağa Belediye Başkanlığı almış olduğu ani bir kararla Belediye Kreşini kapattı. Kapatmayla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Yüzü aşkın çocuğun devam etiği kreş, Aliağalılar tarafından en çok beğenilen en fazla talebin olduğu bir çocuk bakımeviydi. 

Çocukları ortada kalan veliler oldukça tepkili. Cuma günü alınan karar sonrası akşam 18.30’da Belediye önünde toplanan veliler ve minik çocukları kendilerine açıklama yapacak bir yetkili bulmaya çalıştı ancak çabaları sonuç vermedi. Ardından,“bir yetkili buluruz” umuduyla“Beş yıldızlı otel seviyesinde iftar yemeği” verilen Belediye Sosyal Tesislerindeki düğün salonuna gelen velilerin karşısına burada da bir yetkili çıkmadı. Bir günsonra yine aynı yerde buluşmak üzere ayrılan veliler ertesi gün iftar saatinde kendi getirdikleri yiyeceklerle düğün salonunun önünde yere sofra kurarak oruçlarını açtı. Hiçbir yetkili karşılarına çıkmayınca veliler alkışlarla ve sloganlarla bu durumu protesto etti.

Belediye çalışanları da bu karardan mağdur olmuş durumda. Öncelikle kreşte çalışan 17 kişinin 15 Temmuz tarihi itibariyle çıkışları bildirildi. Yıllardır deneyimli bir şekilde Aliağa halkına hizmet veren çalışanlar şimdiye kadar hiçbir şikâyetle karşılaşmamıştı. Ayrıca Belediye işçileri ve memurları da bu kreşten Toplu Sözleşmeleri gereği ücretsiz yararlanabiliyordu. Bu kararla çalışanların hakları da gasp edilmiş oldu.(İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Kapımız ve istişarelerimiz herkese açıktır

SONRAKİ HABER

Esenyurt’ta Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...