21 Haziran 2015 18:25

Avrupa halklarından Yunanistan’a destek

Paylaş

Yunanistan’ın borç krizi için yarın Avrupa Birliği liderleri bir araya geliyor. Brüksel’deki olağanüstü zirve öncesi Avrupa’nın bir çok kentinde Yunanistan’a destek eylemleri yapıldı.

Paris ve Berlin’de düzenlenen yürüyüşlerde, Troyka’nın (Ab, IMF ve Avrupa Merkez Bankası üçlüsü) Syriza Hükümeti’ne dayattığı bütçe kesintileri protesto edildi. Eylemlerde ellerinde “Yunanistan’a bir şans verin”, “Kemek sıkma politikalarına son” ve “Troyka defol” yazılı dövizler taşıyanlar “Yunanistan halkıyla dayanışma” mesajı verdi.  

Geçtiğimiz hafta Lüksemburg’da Avro Bölgesi maliye bakanlarıyla bir araya gelen ancak ancak anlaşma sağlanamadan masadan kalkan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Brüksel’e alternatif çözüm önerileriyle gideceklerini açıklamıştı.

Syriza Hükümeti, 7.2 milyar avroluk yeni anlaşmanın Almanya Başbakanı Angela Merkel’in tavrına bağlı olduğu görüşünde.

Öte yandan, ülkenin iflasa sürüklenmesinden endişe eden Yunan mevduat sahipleri bankalardan para çekmeye devam ediyor. Yunanistan’da bir hafta içinde bankalardan çekilen mevduat miktarı 4 milyar avroyu geçtiği belirtiliyor. Atina’da banka ve süpermarketlerin önünde kuyruklar oluştuğu gözlemleniyor.
İhtimaller arasında ülkenin Avro’dan ayrılması da bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten SeraPool işçilerine destek ziyareti

SONRAKİ HABER

İspanya’da iş güvencesi sıfırlandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...