21 Haziran 2015 18:18

EMEP’ten SeraPool işçilerine destek ziyareti

Paylaş

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, direnişte 11. günlerini geride bırakan SeraPool işçilerini ziyaret etti. 

Yaşasın sınıf dayanışması sloganları atan kitleyi, SeraPool işçileri “Emek partisi olarak ilk günden beri yanımızda olduğunu biliyoruz” diyerek karşıladı. Direnişlerinin yapılan ziyaretlerle güçlenerek devam ettiğini söyleyen işçiler “Verdiğimiz bu mücadelede sizleri de aramızda görmek bizleri mutlu etti” denildi.

Direnişlerinin 11. gününü geride bırakan işçiler direnişe çıkma sebeplerini anlattı. 

“İş ekmek özgürlük mücadelesi veren SeraPool işçilerinin mücadelesini büyütelim” pankartı taşıyan Emek Partisi İl yöneticisi ve tersane işçisi Ali Doğan da ziyarette bir konuşma yaptı. 

“Direnişiniz direnişimizdir” diyerek sözlerine başlayan Doğan SeraPool işçilerinin yıllardır Kurtköy havzasında yapılmayan bir direnişin fitilini yaktıklarını belirtti.

SeraPool işçilerinin sendikalı oldukları için işten atıldığını vurgulayan Doğan: “SeraPool patronunun arkasında hükümetin çıkardığı yasalar var. Çalışma Bakanının sesi çıkmıyor. Tek bir sendikaya dahi tahammül etmeyen patrona hiçbir yaptırım yok” dedi. 

Direnişteki kadın işçileri selamlayan Doğan kadın cinayetlerine de dikkat çekti. 

Seçim döneminde partilerin asgari ücretin ve sendikal özgürlüklerin artırılacağı yönünde sözleri olduğunu hatırlatan Doğan, Emek Partisi adına SeraPool işçileri ve tüm işçi sınıfını bu sözlerin yerine getirilmesi için takipçi ve zorlayıcı olmaya çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meclis mesaiye salı günü başlıyor

SONRAKİ HABER

Avrupa halklarından Yunanistan’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...