21 Haziran 2015 16:06

Gençler Öcalan'a özgürlük istedi

Paylaş

Urfa ve İstanbul'da DEM-GENÇ'liler, yürüyüş ve protesto gösterileriyle "Önderliğe tecrit özgürlüğe darbe sürece ihanettir" diyerek, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti. Gençler, tecridin derhal kaldırılmasını ve Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşmasını istedi. 

Urfa ve İstanbul'daki DEM-GENÇ üyeleri, 5 Nisan'dan bu yana İmralı Heyeti'yle görüştürülmeyen PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto ederek, Öcalan'a özgürlük talebinde bulundu. Urfa'da DEM-GENÇ üyesi yüzlerce genç, "Önder Apo'ya özgürlük" şiarıyla Ali Şelli Parkı'ndan Topçu Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi. YPG kıyafetli gençlerin dikkat çektiği yürüyüşte, "Serokatiyê xwe xwedî derkeve" ve "Toprağına, şehidine, Önderliğine sahip çık" pankartları açılırken, yürüyüş boyunca "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Kürdistan uyuma Önderine sahip çık", "PKK'yi yaratan Öcalan'a bin selam" sloganları atıldı. Rojava marşının okunduğu yürüyüşe, çevredekiler de zafer işaretleriyle destek verdi.

Meydana gelen gençler önce zafer işaretleri ile "Çerxa Şoreşê" marşını okudu. Daha sonra DEM-GENÇ adına yapılan açıklamada, "Önderliğimiz üzerinde uygulanan tecridi kesinlikle kabul etmiyor ve bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Önderliğimizin tecrit altında tutulduğu bir yerde barış ve kardeşlikten bahsedilemez. Önderliğimizin özgürlüğü başta kadınlar olmak üzere tüm ezilen halkların özgürlüğüdür. Buradan tüm kesimlere sesleniyoruz. Barışın mimarı Önderliğimize uygulanan tecride sesiz kalmayın. Tecride sesiz kalmak barışa sesiz kalmaktır" denildi.

GENÇLER: ÖCALAN'A TECRİT SÜRECE İHANETTİR

İstanbul'da da DEM-GENÇ üyesi gençler, PKK Lideri Öcalan üzerinde 2 aydır ağırlaştırılan tecridi Fatih Saraçhane Parkı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. PKK Lideri Öcalan'ın posterlerini ve PKK bayraklarını taşıyan gençlere, HDP Fatih İlçe Örgütü yöneticileri de destek verdi. "Öcalan'a özgürlük hemen şimdi" pankartının açıldığı eylem, "Çerxa Şoreşê" marşının okunmasıyla başladı. Ardından gençler adına yapılan açıklamada, Öcalan üzerindeki tecrit "özgürlüğe darbe ve sürece ihanet" olarak nitelendirilerek, "Öcalan'ın tecrit edilmesi halkların tecrit edilmesi anlamına gelir" denildi. Açıklama, sloganlarla son bulurken, eylemin ardından duvarlara Öcalan lehine yazılamalar yapan gençlere polis saldırdı. Gençlerle sivil polisler arasında Fatih sokaklarında bir süre kovalamaca yaşanırken, gözaltına alınan olmadı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Birleşen işçiler yenilmezler

SONRAKİ HABER

İbrahim Toraman: "Fikret Orman ve yönetimine hakkımı helal etmiyorum"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...