21 Haziran 2015 13:56

Recep amca babalar gününde oğlunun mezarı başındaydı

Paylaş

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında yakınlarını kaybeden aileler buruk bir “Babalar Günü” geçirdi. Faciada 2 çocuk babası eşini kaybeden Fatma Gürses, “Bizim artık bir babalar günümüz olmayacak” dedi. Oğlu Tezcan Gökçe’nin mezarını ziyaret eden Recep Gökçe de sürekli oğlunun eksikliğini hissettiklerini söyledi. 

Ermenek'in Pamuklu Köyü'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını geçen 28 Ekim günü, eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. 38 gün süren arama çalışmalarında 18 işçinin cesetleri farklı zamanlarda ocaktan çıkartıldı.

KEŞKE BABASI YANIMIZDA OLSAYDI

Şimdi 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında yakınlarını kaybeden Ermenek'teki aileler buruk bir ‘Babalar Günü’ne hazırlanıyor. Maden faciasında eşi 28 yaşındaki Hüseyin Gültekin’i kaybeden ve olayın yaşandığı aynı gün doğum yaparak ‘Hüseyin Arda’ adını verdiği bebeğini dünyaya getiren Ayşe Gültekin, buruk bir babalar günü yaşadıklarını söyledi. Gültekin, "Keşke babası yanında olsaydı da babalar gününü beraber kutlasaydık. Babası da büyük bir özlemle çocuğumuzun doğacağı günü bekliyordu. Ama nasip olmadı. Keşke kuru ekmek yeseydik de madene gitmeseydi ve yaşamını kaybetmeseydi. Babası oğlumun yanında olsaydı’’ dedi.

ALLAH’IM AYNI GÜN BİRİNİ ALDI BİRİNİ VERDİ 

Facianın yaşandığı günü anlatan Ayşe Gültekin, şunları söyledi:

"Televizyondan kazanını olduğunu öğrendim. Ama eşimin çalıştığı ocak olduğunu bilmiyordum. O sırada sancılarım tuttu ve beni hastaneye götürdüler. Bebeğim Hüseyin Arda dünyaya geldi. Ailem bana doğumdan sonra facianın yaşandığı madenin eşimin çalıştığı maden olduğunu bana söylemediler ve sakladılar. Daha sonra eşimin ocakta mahsur kaldığını öğrendim. Allah’ım aynı gün birini aldı birini verdi. Gündüz olay oldu ve akşamında da bebeğim dünyaya geldi. Babasının bana bıraktığı emaneti her gün koruyup büyütmeye çalışıyorum. Babası şimdi yanımızda değil ama ruhen hep yanımızda olacak’’ dedi.

BABAM CENNETTE BİZE GÜL GETİRECEK 

Maden faciasında hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası İsmail Gürses’in eşi Fatma Gürses ise "Babalar günü yaklaşıyor ama biz babasız kaldık" sözleriyle yaşadığı acıyı özetledi. 3 yıllık evli olan ve bu ayın 27’sinde de evlilik yıldönümleri olduğunu hatırlatan Fatma Gürses şunları söyledi:

"Ama biz babasız kaldık. Oğlum artık babasının olmadığının farkına varmaya başladı. Ağladığım zaman bana ‘Anne artık ağlama. Babam cennete bize gül getirecek’ diye susturmaya çalışıyor. Yani yaşarken her gün ölüyoruz. Bizim artık bir babalar günümüz olmayacak. Sadece hep fotoğraflarda kaldı artık.’’

ÇAĞIRIRIM YOK ARARIM YOK 

Ermenek'te maden kazası sırasında, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" sözleriyle tüm Türkiye'yi duygulandıran faciada hayatını kaybeden Tezcan Gökçe’nin annesi 76 yaşındaki Ayşe Gökçe de buruk bir babalar günü yaşadıklarını söyledi. Göz yaşlarına hakim olamayan Ayşe Gökçe, "Daha ne çekeyim. Daha ne olsun. Kuzumu yitirdim. Çağırırım yok. Ararım yok. Gelmeyiverdi kuzum’’ diye konuştu.

EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ 

Olayın olduğu günlerde yırtık lastik ayakkabıları ile gündeme gelen ve madende ölen oğlu Tezcan Gökçe’nin mezarını ziyaret eden Recep Gökçe ise sürekli oğlunun eksikliğini hissettiklerini söyledi. Babalar gününe girdiklerini ifade eden Recep Gökçe, "Oğlum hayatını kaybetti ve evimizin düzeni bozuldu. Gitme oğlum dediysem de dinlemedi. Borcu ve derdi yoktu ama gitti. Sözümü tutmadı ve madene gitti. Biz eve gelecek diye beklerken acı haberi aldık. Dünya başımıza yıkıldı’’ dedi.

BABA SENİ ÇÖK ÖZLEDİM, GALATASARAY DA ŞAMPİYON OLDU

Babasının mezarının başına gidip 'Babalar Günü'nü' kutlayan madenci çocuklarında biri de maden faciasında mahsur kalan işçilerin kurtarılma çalışması sırasında, "Babama, Galatasaray maçı var dersek, madenden çıkar" sözleriyle yürekleri burkan Ömer Asaf Özcan oldu. Minik Ömer Asaf, bugün ailece çalıştıkları meyve bahçesinden bir ara mezarlığa giderek, Babalar Günü'nde babasının mezarını ziyaret etti.

Babasının mezarı başında bildiği duaları okuyan Ömer Asaf Özcan, ''Babalar günün kutlu olsun'' dedi. Babasını çok özlediğini dile getiren Ömer Asaf, bir de babasına Galatasaray'ın şampiyon olduğunu söyledi. Ömer Asaf, ''Baba seni çok özledim. Galatasaray, cim bom, şampiyon oldu'' dedi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye'yi hükümet kurulamayan bir ülke durumuna düşürmenin vebali ağırdır'

SONRAKİ HABER

Babalar Günü'nde Soma'da hüzün vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa