21 Haziran 2015 12:03

İşçiler Ilısu Baraj inşaatını terk etti

Paylaş

Ilısu Barajı'nda çalışan 3 işçinin, dün işverenin korumaları tarafından silahlı saldırıya uğramasının ardından şantiyeyi basan işçiler, firma ofislerini, iş makinelerini ve çok sayıda servis aracını ateşe verdi. Olay sonrası işçiler inşaatı terk ederken, baraj çalışmaları ise durduruldu.

Mardin ile Şırnak il sınırları arasında bulunan ve bölge halkının tepkisine rağmen yapımına devam edilen Ilısu Barajı'nda çalışan 3 işçinin, dün işverenin korumaları tarafından silahlı saldırıya uğramasının ardından şantiyeyi basan diğer işçi ve yaralananların yakınları, ana firma ofislerini, iş makinelerini ve çok sayıda servis aracını ateşe verdi. 

Şırnak'ın Güçlükonak ile Mardin'in Dargeçit ilçesi arasında bulunan şantiyede yaşananlarla birlikte bölgeye çok sayıda zırhlı araç, özel harekat timi, çevik kuvvet polisi, TOMA ve asker sevk edilirken, bini aşkın işçinin çalıştığı baraj inşattı işçiler tarafından terk edildi. İşçiler çantaları ile birlikte nizamiye önünde bekleyen araçlara binerek memleketlerine doğru yola çıkarken, Ilısu Barajı çalışmalarının durdurulduğu öğrenildi. 

Öte yandan, sendikal örgütlenme talebini iletmek için Mala Mira Şirketi'nin yöneticileri görüşme için giden ve saldırı sonucu yaralanan Ali İnan, Ömer Ekinci ve Ömer Erol isimli işçilerin Siirt Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri ise devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Salih Müslim: Koridor falan yok bunlar kurgu

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de inşaata çıkarılan el arabasını almaya çalışırken düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...