21 Haziran 2015 11:36

Salih Müslim: Koridor falan yok bunlar kurgu

Til Ebyad’ın YPG kontrolüne geçmesinin ardından bir Kürt koridoru oluşturulduğu iddiasını yalanlayan Salih Müslim, 'Koridor falan yok. Bu tamamen kurgu. Tek gerçek oradaki oluşumları korumaya çalıştığımızdır' dedi.

Paylaş

Til Ebyad’ın YPG kontrolüne geçmesinin ardından bir Kürt koridoru oluşturulduğu iddiasını yalanlayan Salih Müslim, 'Koridor falan yok. Bu tamamen kurgu. Tek gerçek oradaki oluşumları korumaya çalıştığımızdır' dedi. CNN’e konuşan Müslim, IŞİD’e ve cihatçı gruplara karşı en ciddi mücadeleyi kendilerinin verdiğini, uluslararası güçlerin de bunu gördüğünü ve bu yüzden kendilerini desteklediğini söyledi.

ETNİK TEMİZLİK İDDİASI YALAN

Müslim, Kürtlerin Arap ve Türkmenlere etnik temizlik yaptığı iddialarını da kesin bir dille yalanladı. Müslim, “Bu iddialar her şeyimizle çelişiyor. Kardeşlik bağlarımızla çelişiyor. Biz ayrımcılığın kurbanıyken bunu yapmayız. Bazı taraflar Kürt-Arap savaşı başlatmak istiyor ama başarısız oluyorlar. YPG, Til Ebyad’da yalnız değildi. Hep birlikteyiz, Türkmenlerle ve Araplarla” dedi.
PYD’nin Til Ebyad’ı terk eden Kürtlere para ve toprak vaadederek geri çağırdığı iddilarını da reddeden Müslim, “Bu kışkırtmaların amacı bir Kürt-Arap savaşı başlatmaktır” dedi.

IŞİD’E BİZİM KADAR ZARAR VEREN VAR MI?

IŞİD’le PYD’nin işbirliği yaptığı iddiasına ise Müslim, “IŞİD’i bizim kadar zarara uğratan bir grup var mı” sorusuyla karşılık verdi. ÖSO ile ilişkilerinin devam ettiğini de söyleyen Müslim, “Ama ÖSO ierisindeki bazı gruplar IŞİD’le aynı mantalitededir. Bundan rahatsızız. Laik olacak, demokrasiyi kabul edecek. Biz bunu istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE KÜRT FOBİSİNDEN KURTULMALI

Cizîrê kantonu ile Efrîn kanttonu arasındaki kopukluğun giderilmesi için bir hamleleri olup olmayacağına ilişkin ise Müslim, “Orada karışık bir drum var. Çoğunluğu Kürtler ve Türkmenler. ÖSO’nun parçası yerel güçler var. IŞİD’le mücadele ediyorlar. Biz şimdi karışmıyoruz. Ama eğer yerel güçler yardım isterse yardım ederiz” dedi. Son gelişmelerden sonra Ankara’yla bir temasları olmadığını söyleyen Müslim, “Ama olursa memnun oluruz. Türkiye’den beklentimiz yöneticilerin Kürt fobisinden kurtulmasıdır. Halklar zaten kaynaşmış” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu tünel Türkiye’ye mi çıkacaktı?

SONRAKİ HABER

İşçiler Ilısu Baraj inşaatını terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...