21 Haziran 2015 10:00

Kılıçdaroğlu'dan koalisyon yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yüzde 60'lık blok derken, halkın bize verdiği sorumluluğu anlattık. Görünen o ki diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, AKP’siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar.' dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli, 'Hükümeti birlikte kuralım, Bahçeli Başbakan olsun' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'koltuk tedarikçisi' yanıtını vermişti.

Paylaş

Yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz yüzde 60’lık blok derken, kimsenin kimseyle bir arada olmasını, bir siyasi ortaklığı değil, Türkiye’nin önceliği olan hukuk ve demokrasi üzerindeki tahribatın giderilmesi için halkın bize verdiği sorumluluğu anlatmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şöyle dedi: "Üç siyasi parti de seçim öncesi ‘AKP otoriterliğinin sonlandırılmasını’, ‘demokratik hukuk devletinin yeniden oluşturulmasını’, ‘başta 17 ? 25 Aralık olmak üzere yolsuzlukların üzerine gidilmesini’ öncelik olarak açıkladı. Halk da sandıkta yüzde 60'a, bunun için yetki verdi. 'Bir sonraki seçimi değil, Türkiye’yi düşünen her siyasetçinin görevi bu sorumluluğu yerine getirmektir' diye düşündük. 'Bunun için her koltuktan feragat etmeye hazır olduğumuzu' söyledik ve gösterdik. ‘Çünkü bizim için önemli olan ilkeler ve Türkiye’nin çıkarıdır’ dedik.

Görünen o ki diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, AKP’siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar." diyen Kılıçraoğlu, yazılı açıklamasında şunları belirtti: "Bizim tek önceliğimiz baştan beri, halka verdiğimiz sözlerin, ortaya koyduğumuz ilkelerin hayata geçmesidir? Emekliye 2 bayramda ikramiye, çiftçi mazotunun 1,5 lira olması, taşeron işçiliğin kaldırılması, asgari ücretin bin 500 lira olması gibi? Çünkü siyaseti millete hizmet etme işi olarak görüyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. Bizim dışımızdaki partiler, ne yazık ki kiminle koalisyon yapıp yapmayacaklarını söylüyor, bizim içinse kriter ilkeler ve halka verdiğimiz sözlerdir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Kadın katliamlarını lanetliyoruz’

SONRAKİ HABER

Irkçılığa ve savaşlara karşı birlikte kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...