21 Haziran 2015 09:46

‘Kadın katliamlarını lanetliyoruz’

Panayır Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, Muğla’da katledilen Cansu Kaya için açıklama yaptı. Dernek adına açıklamayı okuyan Sahibe Can, her geçen gün kadın ölümlerinin arttığına ancak hala gerekli önlemlerin alınmadığına vurgu yaptı.

Paylaş

Panayır Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, Muğla’da  katledilen Cansu Kaya için açıklama yaptı. Dernek adına açıklamayı okuyan Sahibe Can,  her geçen gün kadın ölümlerinin arttığına ancak hala gerekli önlemlerin alınmadığına  vurgu yaptı.

Can, “2015 Yılında 143 kadın öldürüldü. Haziran ayı başından beri Muğla’da 4 kadın katledildi. Daha 23 yaşındaki Funda, 26 yaşındaki Menekşe, 39 yaşındaki Ayfer’in acısı yüreğimizin ortasındayken; Cansu’nun ölüm haberi geldi.Cansu 18 yaşındaydı, cinsel saldırıya uğramış, öldürülmüş, buzdolabında saklanmış, bedeni suya atılmış halde bulundu. 3 gün sonra 25 yaşındaki Arzu Köse’nin Nizip’de kocası tarafından öldürüldüğü haberini alıyoruz. Daha Özgecan’ın mahkemesinde arsızca ifade verenlerin kanımızı donduran ifadeleri ile kendimize gelememişken üst üste gelen kadın cinayetleri ile sarsılıyoruz. Kadına yönelik cinsel istismar, kadına yönelik şiddeti ve kadın katliamlarını önlemek ve kadınları koruyucu güvenceye almak yerine, kadını yoksayan yasalar çıkartılmaya devam ediyor” dedi

Mecliste üyesi bulunan bütün partilere çağrıda bulunan Can, “Kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ve istismar davalarında keyfi uygulanan tahrik indirimi, iyi hal indirimi gibi cezayı indiren ve caydırıcı olmaktan çıkaran, suçu sıradanlaştıran kararların alınmasının önüne geçecek gerekli hukuki düzenlemeler yapılmalıdır” diye konuştu.  Açıklama sonunda Can bütün kadınları ve demokrasi güçlerinin ortak mücadeleye ve kadın katliamlarının son bulması için ortak çalışmaya davet etti. (BursaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sincan Cezaevi Kaytan'ı ölüme götürüyor!

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan koalisyon yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...