21 Haziran 2015 09:32

Öğrenciye Nihat Kazanhan soruşturması

Ege Üniversitesi, Felsefe Bölümü öğrencisi ve HDP Bornova İlçe Eş Başkanı Seyithan Semo hakkında, Cizre’de polis kurşunuyla katledilen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan için yapılan açıklamaya katıldığı gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattı.

Paylaş

Ege Üniversitesi, Felsefe Bölümü öğrencisi ve HDP Bornova İlçe Eş Başkanı Seyithan Semo hakkında, Cizre’de polis kurşunuyla katledilen  12 yaşındaki Nihat Kazanhan için yapılan açıklamaya katıldığı gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattı.

Semo, üniversite yerleşkesi içinde yapılan bir açıklamadan dolayı başlatılan soruşturmanın öğrencileri sindirme amacı taşıdığını vurguladı. Üniversite yönetiminin baskı ve soruşturmalarla öğrencileri yıldıramayacağını söyleyen Semo, Nihat Kazanhan'ı öldürenleri protesto etmenin suç olmadığını dile getirdi. Aynı durumdan dolayı Türkiye genelinde yaklaşık 100 öğrenciye soruşturma açıldığını belirtine Semo, "Üniversite ortamlarını terörize eden bir anlayış var. Ege üniversitesi son dönemlerde soruşturma ve tutuklamalarla gündeme geldi. Bilimsel, demokratik ve anadilde eğitimin sağlanması ve Türkiye'de gerçek adalet duygusunun gelmesi için biz özgürlük ve demokrasiden yana olan öğrenciler olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yapacağız. Baskılar bizi yıldıramayacağı gibi bizim mücadelecimizi daha da güçlendirecektir" diye konuştu. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

LYS maratonu sona erdi

SONRAKİ HABER

Sincan Cezaevi Kaytan'ı ölüme götürüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa