21 Haziran 2015 07:49

Qamişlo'da intihar saldırısı

Rojava Asayiş Güçleri Genel Komutanlığı, Qamişlo çarşı asayiş karakoluna yönelik intihar saldırısında bir asayiş üyesinin yaşamını yitirdiğini, 3’ünün de yaralandığını bildirdi.

Paylaş

Rojava Asayiş Güçleri Genel Komutanlığı, Qamişlo çarşı asayiş karakoluna yönelik intihar saldırısında bir asayiş üyesinin yaşamını yitirdiğini, 3’ünün de yaralandığını bildirdi. Saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiği düşünülüyor.

ANHA'nın haberine göre bugün saat 08.45’te Qamişlo’nun merkezindeki Wehdê sokağında bulunan çarşı asayiş merkezine yönelik bir intihar saldırısı gerçekleşti.

Olay yerine giderek gerekli incelemelerde bulunduktan sonra konuya ilişkin basına açıklama yapan Rojava Asayiş Güçleri Genel Sorumlusu Ciwan Îbrahîm, olayın saat 09.00 sularında intihar yeleği giymiş bir saldırganın kendini asayiş merkezinde patlatması sonucunda gerçekleştiğini kaydetti.

Îbrahîm, saldırganın önce kapıda nöbet tutan asayiş güçlerine silahla ateş ettiğini, bu ilk ateşte nöbet tutan bir arkadaşlarının yaşamını yitirdiğini, ardından saldırganın binadan içeri girip üzerindeki patlayıcı düzeneğini patlattığını ifade etti.

Îbrahîm, yaralıların da hastanede tedavi altına alındıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Rojava Asayiş Güçleri Genel Sorumlusu Ciwan Îbrahîm, yaptıkları ilk inceleme verilerine göre, intihar saldırısı gerçekleştiren kişinin Suriye uyruklu olmadığının tespit edildiğini belirterek “İslam adına hareket ettiğini iddia eden çeteler, mübarek ramazan ayında müslümanlara saldırıyor. Çeteler böylece islam ve insanlık değerlerine karşı olduklarını birkez daha göstermiştir” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'den geriye 'cehennem kafesleri' kaldı

SONRAKİ HABER

Dersim'de 7 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...