21 Haziran 2015 07:40

IŞİD'den geriye 'cehennem kafesleri' kaldı

AKP ve AKP medyası, IŞİD'in Til Ebyad'dan kovulması sonrası karalar bağlarken, YPG'nin kontrolüne geçen kentte IŞİD vahşetinin izleri kan donduruyor.

Paylaş

AKP ve AKP medyası, IŞİD'in Til Ebyad'dan kovulması sonrası karalar bağlarken, YPG'nin kontrolüne geçen kentte IŞİD vahşetinin izleri kan donduruyor.

IŞİD'in insanlara vahşi işkenceler uyguladığı ve kimilerinin kafasını kestiği ‘gösteri merkezi’ gibi kentin orta yerindeki demirden kafesi, IŞİD barbarlığının özetler nitelikte.

ANHA'nın haberine göre Til Ebyad'a giderken kent merkezine giden yol üzerindeki kavşakta bir kafes göze çarpıyor. Demir parmaklıkları olan bu kafes, kentlilerin anlattıklarına göre, “IŞİD'in oluşturduğu ‘insanlık cehennemi’. Bu yüzden bu bölgeden hiç kimse geçmek istemezdi”.

Kent sakinleri, IŞİD'in kendilerine karşıt gördükleri veya başka bir tarafın ajanlığıyla, işbirlikçiliğiyle suçladıkları insanları buraya getirip hapsettiklerini, akıl almaz işkencelere tabi tuttuklarını belirtti. Bazı kişilerin burada günlerce bekletildiğine tanık olan halk, birçoğunun ise, herkesin gözü öününde kafasının kesildiğini ve kesilen kafaların da halka daha fazla korku salsın diye kafes üzerindeki demire asılarak günlerce orada bırakıldığını aktardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp asker Osman Karadeniz nerede?

SONRAKİ HABER

Qamişlo'da intihar saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...