20 Haziran 2015 17:16

ESP: Halil Aksakal kara propagandaya cevaptır

ESP, Rojava'da mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren MLKP'li Halil Aksakal'in (Mazlum Aktaş), YPG'nin Arap ve Türkmenlere zulüm ettiği kara propagandasını çürüttüğüne vurgu yaptı.

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Rojava'da IŞİD'e yönelik başlatılan "Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi" operasyonu sırasında 18 Haziran'da Sulok'ta mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren MLKP'li Halil Aksakal (Mazlum Aktaş) için Yüksel Caddesi'nde açıklama yaptı. Açıklamada, "Halil Aksakal ölümsüzdür" pankartı açılırken, sık sık "Yaşasın Rojava devrimimiz" sloganı atıldı. Kitle adına açıklama yapan ESP PM üyesi Mehmet Polatlı, MLKP'nin çağrısı üzerine 2 buçuk yıl önce Aksakal'ın Rojava'ya gittiğini ve birçok cephede savaştığını belirtti.

Antakyalı olan Aksakal'ın Arap-Alevi halkından olduğunu dile getiren Polatlı, "Halil Aksakal, faşist Kenan Evren tarafından idam edilen Antakyalı Ali Aktaş'ın soyadını alarak Mazlum Aktaş olarak özgürlük mücadelesine devam etmiştir. TC devletinin 'YPG'nin Arap ve Türkmenlere zulüm ettiği' kara propagandasına karşı Arap halkından bir devrimci olarak ölümsüzlüğüyle cevap vermiştir. Halil Aksakal, öncellerinin ayak izlerini takip ederek şehit düşmüştür" diye konuştu.

Açıklama sloganlarla son buldu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Üsküdar'da AVM inşaatında göçük

SONRAKİ HABER

Cansu Kaya soruşturmasına gizlilik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...